0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Secretul prospețimii în sezonul rece: cum să ai rufe curate, parfumate și fără pete

fata care miroase hainele proaspat spalate cu parfumuri de rufe
Postat la: 9 septembrie 2023

Zilele de toamnă au adus cu ele necesitatea de a da un refresh garderobei. Fie că alegi să achiziționezi noi produse pentru acest sezon, fie că le vei purta pe cele de toamna trecută, ai nevoie să le îngrijești cum se cuvine pentru a te putea bucura pe termen lung de frumusețea lor și de calitatea țesăturilor.

Menținerea hainelor proaspete și frumos mirositoare în condiții de umiditate și de temperaturi scăzute poate fi o provocare. În acest articol îți arătăm cum să faci acest lucru, la ce trucuri să apelezi și, mai ales, ce produse să folosești pentru a avea haine curate, fără pete și cu aromele tale preferate (detergenți, balsamuri, esențe și parfumuri de rufe).

Spălarea hainelor în anotimpul rece

Unii oameni sunt mai tentați toamna și iarna să spele rufele la o temperatură mai mică, din dorința de a face economii la energie, având în vedere că facturile la curent electric, încălzire și apă caldă sunt mai mari în acest sezon. Nu este greșit să utilizezi un ciclu de spălare setând o temperatură scăzută, dacă hainele nu sunt foarte murdare sau pătate și dacă folosești un detergent bun.

Ce detergenți de rufe sunt recomandați

În ultimii ani, detergentul lichid de rufe a câștigat teren în fața detergentului praf și a detergentului ambalat în capsule. Explicația este că un detergent lichid rufe aduce numeroase beneficii în comparație cu restul produselor concurente de pe piață:

  • nu lasă urme de pudră sau de capsule nedizolvate pe haine;
  • este mai versatil, putând fi folosit atât pentru spălarea  automată, cât și pentru cea manuală;
  • poate fi întrebuințat și pentru pre-tratarea hainelor, formula sa lichidă pătrunzând în țesături și îndepărtând petele mai eficient;
  • un detergent lichid este mai potrivit pentru persoanele cu pielea sensibilă și cu alergii, pentru că lasă mai puține reziduuri pe haine.

Detergenții Paiso sunt exclusiv detergenți lichizi, realizați din ingrediente alese, care curăță în mod eficient, fără să lase urme. Poți alege dintre mai multe tipuri de detergenți,  atât pentru rufe albe, cât și pentru rufe colorate, fiecare având o aromă specială. Poți achiziționa un singur produs sau mai multe, pentru a-ți face stocul pentru toată toamna. Detergenții noștri vin în recipiente a câte 5 litri, această cantitate fiind suficientă pentru 100 de spălări.

De ce să folosești detergent lichid în sezonul rece? În primul rând pentru că se dizolvă mai rapid în apă, chiar și în cazul temperaturilor mai reci ale acesteia. De asemenea, toamna și iarna purtăm haine mai groase, din materiale delicate, cum este lâna. Un detergent lichid este mai potrivit pentru un astfel de material, fiind mai puțin agresiv decât cel praf. Pe larg despre detergentul potrivit pentru diverse tipuri de materiale am scris aici.

Utilizează balsam pentru a proteja țesăturile

Un alt lucru inteligent pe care îl poți face pentru a proteja țesăturile hainelor în timpul toamnei și al iernii, dar și pentru confortul personal este să folosești balsam de rufe. Nimic nu se compară cu atingerea blândă și călduroasă a unei haine groase pe piele în anotimpul rece, nu-i așa? Hainele tratate cu balsam capătă o textură mai moale și mai plăcută la atingere, așa că nu uita să adaugi balsam în sertarul special al mașinii de spălat înainte de a o porni!

Aerul rece și uscat al toamnei poate favoriza acumularea de electricitate statică în haine, iar balsamul de rufe acționează și reduce acest fenomen, ceea ce înseamnă că previne descărcările neplăcute, mai ales în cazul materialelor delicate, cum sunt lâna și mătasea.

De asemenea, balsamul aduce un plus de prospețime și de aromă hainelor tale, astfel că te vei bucura de o aromă constantă, indiferent că ești la școală, la serviciu sau la diverse evenimente sociale. Oferta de balsamuri Paiso conține atât produse fără aromă, perfecte pentru bebeluși, pentru persoanele cu sensibilități și alergii, dar și balsamuri cu mirosuri îmbietoare, de crin și iasomie, mosc alb, tuberoză, flori de gardenie etc.

Folosește parfumul de rufe preferat

Știm că toamna este, prin definiție, un anotimp al aromelor abundente. Dacă vara suntem mai tentați să purtăm haine care nu au un miros intens, în sezonul rece oamenii au tendința să se delecteze cu arome mai puternice.  De aceea, un parfum de rufe (sau o esență de rufe) este foarte indicat în acest sezon, el oferind o prospețime îndelungată, chiar și în condiții de umezeală, ploaie și temperaturi scăzute, atunci când hainele pot căpăta un miros neplăcut.

Parfumurile de rufe Paiso sunt adevărate esențe de rufe cu numeroase arome: fresh, florale, lemnoase, fiecare cu farmecul său special, de care se poate bucura întreaga familie. Le poți folosi împreună cu un balsam fără miros, iar dacă vrei să afli mai multe despre ele poți citi acest articol.

Uscarea și depozitarea rufelor toamna

Dacă în sezonul cald îți era foarte ușor să usuci hainele în aer liber (pe balcon, pe terasă etc.), toamna te pune în fața provocării de a găsi alte soluții pentru ele, în aer fiind mai multă umiditate, iar temperaturile fiind mai scăzute.  

O soluție bună ar fi uscătorul de rufe electric, dar dacă nu ai un astfel de produs și nici nu intenționezi să achiziționezi unul în viitorul apropiat, poți alege pentru uscarea hainelor un loc bine aerisit.

În privința depozitării, pentru a păstra prospețimea hainelor în anotimpul rece este indicat să le așezi în dulapuri, sertare și pe umerașe, dar fără să le aglomerezi. Lasă-le să „respire”, iar în acest mod le vei păstra aroma de curat și proaspăt.

Toamna, moliile pot da târcoale dulapurilor cu haine, iar pentru a le ține departe, poți utiliza saci de hârtie sau cutii speciale de depozitare pentru hainele pe care nu le porți frecvent. Chiar dacă, în trecut, părinții și bunicii noștri foloseau naftalină pentru a scăpa de acești invadatori din locuință, ar fi bine să nu urmezi acest exemplu, și să ții moliile la distanță utilizând esențe de parfum, cum sunt cele de cedru, pin sau brad, sub forma de ulei volatil, sau de muguri și frunze uscate.

În concluzie, păstrează prospețimea în garderobă și în timpul sezonului rece, optând pentru produsele Paiso, dar și pentru uscarea și depozitarea hainelor în cele mai bune condiții, fără să le aglomerezi, și ferindu-le de umezeală sau molii.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau