0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum alegi cel mai bun detergent de rufe pentru nevoile gospodăriei tale?

cel mai bun detergent de rufe paiso potrivit pentru nevoile tale
Postat la: 27 august 2023

Dacă te uiți pe propria culme de rufe, pe cele ale vecinilor sau din diverse curți din localitatea ta, vei observa cu siguranță anumite diferențe legate de tipurile de articole, de ponderea acestora, de colorit și de utilizatorii hainelor întinse la uscat. Unii sunt mari consumatori de lenjerii și prosoape, alții preferă hainele albe, hainele negre sau culorile intense. Pe unele sârme vei vedea multe hăinuțe de copii, pe altele cămăși pentru ținute impecabile de birou, iar pe altele salopete uzate de lucru. Ceea ce înseamnă că oamenii din locuințele respective se confruntă cu nevoi diferite în materie de spălare și igienizare a rufelor. Și, mai departe, că gospodinele sau gospodarii au descoperit propriile soluții pentru a alege cel mai bundetergent de rufe pentru nevoile lor proprii.

În acest articol vei găsi un ghid practic în alegerea detergentului potrivit, cu aspecte de care ar trebui să ții cont în achiziția acestui produs de strictă necesitate pentru igiena și curățenia casei, precum și pentru spălarea și împrospătarea hainelor.

Detergent lichid, detergent pudră sau capsule?

Când vine vorba despre spălarea rufelor, alegerea celui mai bun detergent de rufe trebuie să țină cont de consistența acestuia. Detergentul lichid este o soluție versatilă, tot mai des folosită de gospodinele de pretutindeni, atât în mașina de spălat, cât și la spălarea manuală. Se dozează ușor; recipientul vine de obicei însoțit de un dozator, cel mai adesea capacul sticlei produsului, și de instrucțiuni referitoare la cantitatea necesară în funcție de cantitatea de rufe, de duritatea apei și de cât de murdare sunt țesăturile. Se adaugă direct peste rufe în mașina de spălat, fiind util și în cazul petelor, pentru administrarea direct pe suprafața afectată. Se dizolvă ușor în apă, nu lasă urme pe haine și, dozat corect, nu afectează fibrele. Poate exista tentația adăugării unei cantități mai mari decât necesarul, în cazul acestui tip de detergent.

Detergenții pudră au dominat consumul până în urmă cu doar un deceniu. Cutiile de carton se găseau în orice gospodărie. Dizolvat bine în apa pentru spălat, detergentul pudră este foarte eficient în îndepărtarea murdăriei și a petelor, mai ales pe rufele albe. Textura de pudră se dizolvă însă mai greu, de aceea se pune într-un compartiment special al mașinii de spălat, pe unde trece jetul de apă care alimentează cuva. La spălarea manuală, se amestecă bine în apă. O dizolvare insuficientă face ca anumite țesături să fie mai expuse acțiunii detergentului decât altele, în timp ce altele pot rămâne insuficient curățate. Acest lucru se poate întâmpla uneori la spălarea cu apă rece.

Detergenții capsulă își fac treaba excelent când este vorba despre curățare și igienizarea hainelor, se dozează extrem de ușor prin adăugarea unei capsule în mașina de spălat. Pot fi mai agresivi cu țesăturile, iar cantitatea de produs este mai greu de ajustat în funcție de volumul de rufe. Uneori o capsulă este prea puțin și două capsule reprezintă o cantitate în exces. Nu se pot folosi decât în mașina de spălat, compușii agresivi din capsula cu lichid concentrat afectând pielea.

Detergent pentru rufe albe sau detergent pentru rufe colorate?

Alegerea detergentului se face în acest caz în funcție de proporția dintre cele două categorii de țesături, albe și colorate. Dacă nu sunt prea multe lucruri albe cu fibre foarte solicitate de pete și murdărie, un detergent universal își face excelent treaba. Nu trebuie decât să separi hainele la spălat și să nu le combini pe cele albe cu cele închise la culoare sau cu cele din care iese culoarea. Un detergent pentru rufe colorate spală foarte bine și rufele albe, dacă nu au pete dificile. Chiar dacă te confrunți din când în când cu această problemă și nu ai multe rufe albe, poți păstra detergentul universal la spălare și poți apela la o prespălare. Am creat un articol separat in care am oferit diferite soluții de îndepărtare a petelor de pe rufele albe.

Pe de altă parte, dacă ai în casă un detergent pentru rufe albe, nu îl folosi pentru cele colorate. Cu siguranță conține substanțe de albire, care vor afecta nuanțele vii ale țesăturilor. Chiar dacă nu va fi vizibil efectul după prima spălare, după câteva astfel de tratamente, vei constata că hainele tale colorate vor arăta uzate și își vor pierde prospețimea, chiar la scurt timp de la cumpărare.

Cumperi cantități mici sau mari?

De regulă, pentru o primă achiziție a unui produs pe care nu l-ai mai folosit, este bine să te limitezi la cantități mai mici de detergent. Dar, dacă ești mulțumit/-ă de eficiența unui detergent, promoțiile la detergenți din magazinele fizice sau online te pot ajuta să faci economii considerabile. Urmărește ofertele brand-urilor tale preferate și nu ezita să cumperi cantități mai mari atunci când se ivește ocazia! Detergentul este ușor de depozitat în recipientul său și nu se deteriorează în timp, dacă nu este expus la soare sau temperaturi extreme.

Ai copii mici sau persoane cu alergii în casă? Folosește detergentul potrivit!

Nu ignora nevoile de siguranță și confort ale copiilor mici sau ale persoanelor cu alergii! Pielea acestora reacționează diferit la substanțele chimice din detergenți, iar contactul epidermei cu hainele spălate cu produse mai agresive poate duce la apariția de erupții și eczeme pe piele. Totodată, parfumurile din unele produse de curățat pot provoca simptome respiratorii neplăcute, ca strănut, tuse alergică și rinite.

Există produse speciale pentru spălarea și întreținerea hăinuțelor și lenjeriilor bebelușilor și detergenți fără parfum pentru persoanele alergice. Este indicat să le folosești pe acestea, pentru a evita probleme de sănătate.

Cum împrospătezi mirosul hainelor tale?

Majoritatea detergenților au un parfum plăcut. Acesta poate să se mențină sau nu în rufe după spălare, în funcție și de caracteristicile mașinii de spălat, duritatea apei și condițiile de uscare. Pentru împrospătare și parfumare se folosesc însă balsamuri și parfumuri de rufe, doi aliați de nădejde la spălarea și igienizarea rufelor. Balsamul se adaugă în apa de limpezit și are în principal funcția de catifelare și înmuiere a fibrelor, iar parfumul de rufe asigură un miros plăcut și se poate folosi oricând în apa de spălat.

Concluzii

Alegerea celui mai bun detergent de rufe nu trebuie făcută în grabă. Fiecare gospodărie are nevoi diferite, iar evaluarea tipurilor de detergenți, a performanței de spălare, a alergiilor, a impactului asupra mediului și a bugetului te poate ajuta să iei o decizie informată. Experimentează și ajustează în funcție de rezultatele obținute, astfel încât să asiguri că hainele tale sunt curate, proaspete și bine îngrijite în fiecare spălare!

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau