Hainele pe care le purtăm sunt realizate din diverse materiale: bumbac, poliester, cașmir, lână, mătase etc. Fiecare dintre aceste materiale are specificul său. Unele se spală la o temperatură foarte mică, altele au nevoie de un număr mai mic de rotații în timpul spălării, pentru a nu se deteriora, dar există un numitor comun pentru toate acestea: detergentul trebuie să aibă o formulă care protejează țesătura și culorile, astfel încât hainele să arate foarte bine după ce au fost spălate.
Detergenții Paiso sunt realizați din ingrediente de calitate superioară, iar formulele lor au fost concepute astfel încât să fie compatibile cu diverse materiale, pe care să le protejeze la fel de bine. Cu un singur lucru nu sunt îngăduitori detergenții noștri: cu murdăria și petele.
În acest articol îți vom prezenta câteva caracteristici importante ale tipurilor de materiale, astfel încât să știi cum să le speli și, mai ales, cu ce. În plus, îți vom oferi și câteva exemple de detergent pentru lână, mătase și bumbac pe care să le achiziționezi pentru a avea rufe curate, strălucitoare, frumos parfumate și, mai ales, de care să te bucuri pentru mult timp, ca și cum ar fi mereu noi.
Lână este una dintre țesăturile cele mai versatile, dar, în același timp, printre cel mai dificil de curățat. În cazul său, se recomandă, de cele mai multe ori, spălarea manuală în apă rece până la călduță, dar poate fi luată în considerare și curățarea în mașina de spălat, la programul cu haine delicate, fără stoarcere, sau programul „Lână”, dacă mașina ta are un astfel de program.
Un detergent potrivit pentru spălarea articolelor din lână (pulovere, căciuli, fulare, pantaloni, fuste, pături, lenjerie de corp, mănuși, jachete etc.) este Paiso - Pure Clean. Formula sa îl face să fie un excelent detergent lichid pentru lână, realizând o curățare eficientă, fără să compromită calitatea țesăturii. Dacă speli rufele din lână în mașina de spălat, adaugă între 40 și 60 de ml de detergent lichid (în funcție de cât de murdare sunt și la o duritate mică a apei) pentru o încărcătură de 4-5 kg de rufe uscate. Dacă speli la mână, adaugă 25 de ml de detergent lichid Paiso - Pure Clean la 10 litri de apă.
După spălare, articolele din lână se vor usca la aer, nu în uscător. Ai, așadar, grijă cu lâna, pentru că este un material sensibil la căldură, iar o temperatură puțin mai ridicată poate face ca materialul să se micșoreze și să-și schimbe forma!
Atunci când ne gândim la materiale delicate, primul gând ne zboară la mătase. Țesătura de mătase este ușoară, fină și trimite cu gândul la feminitate și lux. Pentru a păstra aspectul său prețios și special și pentru a te bucura mai mult timp de acest material care se regăsește în diverse articole (rochii, fuste, eșarfe, topuri, cămăși, lenjerii de corp, lenjerii de pat), trebuie să-l îngrijești cum se cuvine.
În primul rând, este necesar să verifici eticheta produsului respectiv, care conține indicații importante, iar dacă pe aceasta scrie: „Dry Clean Only”, te îndeamnă să cureți piesa respectivă la o curățătorie profesională, fiind foarte delicată.
Articolele din mătase se spală în programul „Delicate” al mașinii de spălat sau la mână, în apă rece. Poți folosi detergentul Paiso - Ocean Breeze, pe care îl găsești în magazinul nostru în recipiente de 5 litri, suficient pentru 100 de spălări. Detergentul spală în profunzime, dar și protejează țesăturile, mai ales pe cele delicate, fiind perfect atât ca detergent pentru mătase, cât și ca detergent pentru lână.
După ce speli articolele din mătase, nu le usca în uscător, pentru că temperaturile ridicate pot deteriora sau micșora materialul! Poți însă să întinzi rufele la uscat pe o culme așezată la umbră, pentru că lumina directă a soarelui poate deteriora țesătura și poate estompa culorile.
Bumbacul este tot un material natural, dar, spre deosebire de lână și mătase, este mult mai permisiv în ceea ce privește spălarea. De regulă, bumbacul poate fi spălat la temperaturi medii și înalte, iar uscarea sa se poate face atât la aer, cât și în uscător. Ține însă cont, și în cazul său, de recomandările producătorului, de pe etichetele hainelor.
Pentru spălarea articolelor din bumbac, pune laolaltă în mașina de spălat țesăturile de bumbac albe și pe cele de culoare deschisă și alege ciclul de spălare „Cotton”, la temperatura dorită. Pentru spălarea hainelor negre sau colorate, alege o temperatură mai scăzută (30 de grade Celsius), pentru a evita transferul de vopsea și estomparea culorilor.
Alege pentru hainele din bumbac (tricouri, blugi, lenjerie intimă, cămăși, maiouri, lenjerie de pat, fețe de masă, cârpe de bucătărie etc.) un detergent care curăță bine și care protejează fibrele, cum este Paiso – Floral Bouquet, potrivit și pentru rufele albe, și pentru cele colorate. O astfel de achiziție este una inteligentă în orice gospodărie, pentru că acest detergent se pretează și pentru bumbac, dar și ca detergent de lână, mătase și alte materiale.
Spală rufele cu acest detergent ori de câte ori este nevoie: după fiecare purtare (tricouri, lenjerie intimă, cămăși) sau după mai multe purtări (blugi), fără să-ți fie teamă că materialele își vor pierde culorile și se vor degrada. Însă în ceea ce privește uscarea în uscător, ar trebui să apelezi la ea mai rar, pentru că expunerea frecventă la temperaturi mari poate favoriza contractarea bumbacului și șifonarea.
Înainte de a spăla rufele din diverse materiale, mai ales dacă acestea sunt delicate, citește eticheta produselor, pentru a înțelege cerințele specifice. Pentru spălarea acasă a articolelor de mătase și lână, alege detergenții Paiso, cu formulă blândă, care curăță eficient și protejează suplimentar materialele delicate.
Îți oferim o gamă variată de detergenți lichizi, potriviți pentru rufe albe sau colorate și cu diverse arome, de la prospețimea brizei mării, la intensitatea și farmecul special al parfumurilor florale. Când plasezi o comandă în magazinul Paiso, poți adăuga, pe lângă detergenți, și un balsam sau un parfum de rufe, care îți vor face hainele mai plăcute la atingere și te vor învălui într-un parfum cuceritor.