0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Balsam de rufe profesional sau balsam de rufe natural?

Balsam de rufe profesional sau balsam de rufe natural
Postat la: 23 noiembrie 2023

Ce este un balsam de rufe?

Mulți îl numesc și limpezitor de rufe. Aceasta denumire provine de la întrebuințarea lui in procesul e spălare a hainelor. Se folosește în timpul clătirii hainelor pentru a le face mai catifelate la atingere. La mașina de spălat exista compartiment special pentru balsam. În cadrul spălării manuale el trebuie adăugat în apa cu care se clătesc hainele.

Istoria balsamului de rufe

Te-ai întrebat vreodată care este rolul balsamului de rufe? Acesta a fost inventat în secol XX. Pe atunci vopselele pentru țesături erau mult mai dure și înăspreau hainele foarte tare. Din nevoia ca hainele să fie mai plăcute la atingere și mai comod de purtat a apărut balsamul de rufe. La început acesta se făcea din porumb sau ulei.
Sigur că lucrurile au evoluat mult de atunci. Vopseaua folosită în procesul de fabricație a hainelor nu mai este la fel de dură. Detergenții sunt din ce în ce mai profesionali și nu mai înăspresc hainele. Însă, bumbacul poate avea o țesătură mai dură decât materialele sintetice.
Apa prea dură folosită la spălarea hainelor poate să contribuie și ea la obținerea unor haine aspre și incomod de purtat.

Ce face un balsam de haine de calitate?

Balsamul de rufe de calitate are multe beneficii pentru utilizatori, chiar dacă reprezintă un cost suplimentar. Acesta înmoaie țesătura, făcând hainele mai plăcute la atingere, moi, catifelate. De asemenea, hainele for avea mai puține cute și vor fi mai ușor de călcat.
Balsamul de rufe reduce fricțiunea fibrelor din materialele textile , având astfel un efect antistatic. Folosit pe materialele potrivite, el poate prelungi viața hainelor noastre, protejând țesăturile și culorile.

Un balsam de rufe concentrat cu parfum aduce în plus beneficiul hainelor frumos mirositoare. Hainele vor fi mai parfumate pentru mai mult timp, cu aceeași prospețime la fiecare purtare.
Pe piață există foarte multe optiuni de balsamuri pentru haine. Dar totodată există și opțiuni mai naturale de înmuiere a țesăturilor.

Balsam de rufe BIO

O variantă naturală pentru a obține haine moi este oțetul. Acesta face minuni în procesul de spălare pentru că adăugat în mașina de spălat o va și curăța de depunerile de calcar. Bicarbonatul de sodiu de asemenea ajută la catifelarea hainelor. Unii detergenți sunt formulați cu bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la acest proces, precum detergenții universali de la Paiso.
Însă soluțiile acestea nu oferă hainelor și celelalte beneficii ale unui balsam profesional, precum efectul antistatic, reducerea cutelor sau extra-parfumarea.

Pentru persoanele mai sensibile, cele cu alergii la balsam sau pentru copii există și opțiunea de balsam de rufe fără parfum. Acesta are toate beneficiile unui balsam de rufe, însă nu are miros.

Dacă îți dorești să folosești un produs de calitate, balsamurile de rufe Paiso reprezintă opțiunea ideală. Acestea fac hainele mai pufoase și mai ușor de călcat, reduc electrizarea statică și cutele.
În plus ele au niște parfumuri deosebite.
Iată cu ce mirosuri îți vor încânta simțurile balsamurile Paiso:

 

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau