0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Tu știi cu ce se scot petele de tuș de pe haine? Trucuri eficiente cu produse la îndemână

Tu știi cu ce se scot petele de tuș de pe haine Trucuri eficiente cu produse la îndemână
Postat la: 10 martie 2024

Tușul este destul de utilizat în ziua de astăzi, atât pentru desen și pictură, în atelierele de artă și de hobby-uri creative, în școli, cât și în industria tipografiei, pentru imprimarea materialelor publicitare, cărților și ziarelor.

Tușul este o substanță pigmentată, compusă, în general din pigmenți, aditivi și apă. Astfel, prin natura sa, poate fi dificil de îndepărtat, dacă ajunge pe haine în timpul lucrului. Scoaterea petelor de tuș necesită atenție deosebită și anumite metode, astfel încât hainele să nu se deterioreze.

Cu ce se scot petele de tuș de pe haine

Pentru a afla cu ce se scot petele de tuș de pe haine, este important să știm de ce tip este tușul: cerneală pe bază de apă sau pe bază de ulei. Cerneala pe bază de apă este cea mai comună, pentru că este mai ușor de îndepărtat și este mai puțin probabil să pătrundă adânc în țesături. În schimb, cerneala pe bază de ulei are o consistență mai densă și poate fi mai rezistentă la apă.

Eliminarea petelor de tuș provenit din pixuri și stilouri

Cerneala din pixuri și stilouri este, în general, pe bază de apă, dar poate avea compoziții chimice diferite: pigmenți, solvenți și alte substanțe care permit transferul uniform al cernelei pe hârtie. Sunt și pixuri cu cerneală pe bază de ulei, cum sunt pixurile cu cerneală permanentă.

Pentru a îndepărta acest tuș din haine, este foarte important să acționezi cât mai repede, înainte să se usuce. Când cerneala este încă umedă, se poate tampona cu un șervețel sau o bucată de pânză absorbantă. Ulterior, se poate spăla haina cu detergent lichid Paiso. Detergenții lichizi se dizolvă rapid în apă și pătrund în țesături mai eficient, îndepărtând petele și murdăria.

Dacă pata este deja uscată, poți aplica o picătură de detergent lichid pentru vase pe ea și să masezi ușor zona afectată, lăsând să acționeze câteva minute, după care clătești cu apă rece. De asemenea, poți utiliza o dischetă demachiantă sau o bucată de vată îmbibată cu zeama de la o lămâie, cu care să freci petele de cerneală. Dacă pata persistă, poți utiliza soluții din comerț pentru îndepărtarea petelor de tuș.

Eliminarea petelor de tuș provenit de la imprimantă

În momentul schimbării cartușelor de cerneală în imprimantă, tușul poate ajunge atât pe mâini, cât și pe haine, dacă respectivele cartușe sunt cu probleme sau sunt manipulate greșit. Și în acest caz viteza de reacție este foarte importantă.

Dacă tușul a ajuns pe haine și s-a uscat, poți utiliza atât detergent lichid de vase, ca în exemplul anterior, cât și alte soluții. Una dintre acestea ar fi alcoolul izopropilic, care se aplică pe o bucată de bumbac, cu care se tamponează ușor pata. Ai însă, mare grijă și testează înainte pe o zonă mică a hainei dacă materialul se deteriorează sau se decolorează.

După tratarea petelor de tuș, este recomandat să speli hainele la mașină, cu detergent lichid și să folosești și un balsam care protejează țesăturile. Optează cu încredere pentru produsele Paiso, realizate după formule atent concepute, pentru a curăța eficient și a păstra integritatea  culorilor și texturilor tuturor materialelor, inclusiv a celor delicate.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau