0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Tu știi cât detergent pudră se pune la o spălare? Află dacă procedezi corect!

Tu știi cât detergent pudră se pune la o spălare Află dacă procedezi corect!
Postat la: 18 iunie 2024

Nu vom dezbate în acest articol vechea dilemă: detergent pudră versus detergent lichid. Dacă preferi forma solidă a detergentului de rufe, permanent sau ocazional, trebuie să îl folosești în mod adecvat. Tu știi cât detergent pudră se pune la o spălare și cum ar trebui dozat în funcție de câteva criterii de bază? Citește textul de mai jos și află dacă procedezi corect!

Cât detergent pudră punem la o spălare în mașina automată?

Cantitatea de detergent pudră necesară unei spălări în mașina automată poate să varieze în funcție de cât de murdare sunt rufele, în funcție de temperatura de spălare, de rezultatele dorite, de concentrația produsului, de cantitatea de țesături din cuvă, dar și de duritatea apei. Cel mai bine este să urmărești instrucțiunile de utilizare recomandate de producător.

De regulă pentru o încărcătură de circa 5 kg de haine murdare se pun în jur de 50 grame de detergent solid. Pentru țesături care au nevoie doar de împrospătare, nu vei avea nevoie de mai mult de 20-30 de grame. Cel mai indicat ar fi să folosești detergent lichid în acest ultim caz. Îți va permite să speli la temperaturi mai joase, se va dizolva mai bine și nu există pericolul să lase urme pe haine.

Pentru țesături albe, apă dură și pete se poate ajunge și până la 70 de grame, însă limpezirea ar trebui să se facă mai temeinic, pentru a nu rămâne detergent nedizolvat sau urme pe rufe și pentru a nu cauza iritații pe piele.

Cât detergent pudră punem la o spălare manuală?

Pentru spălarea manuală, ai grijă să folosești produsul adecvat și să nu exagerezi niciodată în privința cantității. Excesul îți poate irita mâinile sau poate dăuna țesăturilor.

Dizolvă bine pudra de detergent în apă, verifică instrucțiunile și cantitatea recomandată, apoi adaugă rufele. Aceeași grijă la clătire se impune ca și în cazul anterior.

Unde se pune detergentul pudră în mașina de spălat?

Detergentul pudră se pune întotdeauna în compartimentul special al mașinii de spălat, în sertarul de deasupra cuvei. La majoritatea modelelor de mașină automată, vei găsi simbolul aferent. În timp, detergentul se poate cristaliza și ar putea bloca trecerea pudrei la următoarele spălări. Ai grijă deci să cureți periodic acest sertar.

Ai grijă de sănătatea ta și a familiei tale, îngrijește corespunzător hainele și respectă întotdeauna recomandările producătorului în privința cantității de detergent necesare, indiferent că optezi pentru un detergent pudră sau pentru un detergent lichid!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau