0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Secrete pentru spălatul impecabil al rufelor: unde se pune detergent lichid și alte trucuri de folos

Secrete pentru spălatul impecabil al rufelor unde se pune detergent lichid și alte trucuri de folos
Postat la: 11 iunie 2024

Spălatul rufelor este o activitate indispensabilă din viața noastră. Pentru a ne bucura de rufe curățate în profunzime, care își mențin aspectul frumos și culorile vii, este foarte important cum și mai ales CU CE le spălăm.

În acest articol îți oferim câteva trucuri pentru a spăla hainele ca un profesionist, inclusiv în ce compartiment se pune detergentul lichid sau cât detergent punem la o spălare. De asemenea, vei afla și de ce detergentul lichid Paiso este o opțiune de top pentru curățatul hainelor, pentru protejarea țesăturilor și pentru un miros proaspăt și îmbietor,

Ce detergent folosim: pudră, capsule sau lichid?

Hainele au nevoie de atenție și de o îngrijire adecvată pentru a rezista în timp și pentru a le putea purta cât mai mult timp. De aceea, la spălatul lor trebuie utilizați detergenți de calitate, care sunt blânzi cu țesăturile, dar care să înlăture eficient murdăria.

Alegerea detergentului de rufe poate face o mare diferență în menținerea hainelor curate și bine întreținute. Un detergent lichid are numeroase avantaje față de detergentul pudră sau de cel sub formă de capsule, printre care:

  • Detergentul lichid se dizolvă mai bine și mai repede

Detergentul lichid se dizolvă rapid în apă, indiferent de temperatura acesteia. Astfel, detergentul se distribuie uniform în toată încărcătura de rufe, prevenind petele ce apar uneori în cazul detergenților pudră, care se dizolvă mai greu și care pot lăsa reziduuri pe haine sau în tamburul mașinii de spălat.

  • Detergentul lichid este eficient și la temperaturi scăzute

Dacă speli la temperaturi scăzute, cu atât mai mult va trebui să folosești un detergent lichid, care este ideal în aceste condiții. Spălatul la temperaturi mici reduce consumul de energie electrică, previne deteriorarea țesăturilor delicate și păstrează intensitatea culorilor, reducând, în același timp, riscul ca hainele să se micșoreze.

  • Detergentul lichid protejează țesăturile

Formula lichidă a detergentului este adesea mai blândă cu țesăturile, prevenind uzura și decolorarea acestora. Detergentul pudră poate conține particule abrazive, care, de multe ori, deteriorează fibrele delicate.

  • Detergentul lichid este mai economic

Datorită posibilității de a doza precis cantitatea necesară, detergentul lichid poate fi o opțiune mai economică, pe termen lung. Totodată, detergenții lichizi sunt disponibili și în ambalaje mari, care sunt mai economice și au, de regulă, un preț mai accesibil.

Alege un detergent lichid versatil!

Un astfel de detergent este detergentul lichid Paiso, care este potrivit atât pentru hainele albe, cât și pentru cele colorate sau negre. Indiferent de detergentul Paiso pe care îl alegi, vei vedea că acesta nu decolorează hainele, ci, din contră, le oferă strălucire.

Poți folosi detergentul Paiso atât în spălarea manuală, cât și în cea automată, ajustând cantitatea în funcție de necesitate. În plus, detergenții Paiso sunt disponibili și în ambalaje mari, de 5 litri, pentru 100 de spălări, dar și în recipiente de 1,25 litri, pentru 30 de spălări.

Cât detergent lichid se pune la o spălare?

Cu siguranță te-ai întrebat cel puțin o dată cât detergent lichid se pune la o spălare. Cantitatea de detergent lichid depinde de gradul de murdărie din haine, precum și de capacitatea mașinii de spălat.

De obicei, pentru o mașină de spălat care are o capacitate de 4-5 kg de rufe, poți utiliza la o spălare aproximativ 50 de ml de detergent lichid. În cazul hainelor foarte murdare, poți crește cantitatea până la 80 de ml, respectând instrucțiunile de pe ambalajul detergentului.

Unde se pune detergentul lichid în mașina de spălat?

Mulți oameni încă se întreabă unde se pune detergentul lichid în mașina de spălat, unii spunând că este mai recomandat ca acesta să se toarne în compartimentul special de detergent, alții că detergentul lichid se pune în cuvă.

Cel mai indicat este să torni cantitatea necesară de detergent lichid în compartimentul destinat detergentului. În timpul ciclului de spălare, mașina adaugă apă în acel compartiment, astfel că detergentul se amestecă uniform cu apa, creând o soluție de spălare eficientă și cu o distribuire uniformă. Dacă detergentul este pus direct pe haine, în cuvă, fără să fie amestecat cu apă, acesta se va distribui neuniform, adică unele haine vor primi mai mult detergent, iar altele mai puțin. În plus, hainele se pot păta, mai ales dacă este vorba despre haine delicate.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau