0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Trucuri utile pentru orice casă: cu ce se scot petele de sânge din haine, saltele și covoare

Trucuri utile pentru orice casă cu ce se scot petele de sânge din haine, saltele și covoare
Postat la: 23 martie 2024

Petele de sânge pot apărea pe haine din diverse motive și în diverse situații. De la pantalonii, fustele sau lenjeria intimă pătate în timpul menstruației, la bluzele sau șorțurile purtate în bucătărie în timpul producerii unor accidente legate de tocarea legumelor sau a cărnii, toate acestea pot crea pete dificil de îndepărtat.

Pata de sânge intră în categoria petelor dificile, din cauză că sângele pătrunde adânc în țesături și rămâne lipit, coagulându-se rapid. În unele cazuri, pata de sânge pare că a dispărut, ea rămânând, de fapt, în țesătură, într-o formă care nu se detectează, la o simplă privire, dar care se reactivează la căldură, în timpul uscării sau în timpul călcării. Așadar, dacă hainele tale, lenjeriile, covoarele, saltelele sau canapelele s-au pătat cu sânge, iată cu ce se scot petele de sânge din ele!

Cu ce se scot petele de sânge din haine: 3 produse la îndemână

Înainte de a afla cu ce se scot petele de sânge de pe haine, inclusiv de pe blugi, îți spunem doar atât: unele dintre produsele pe care le vei folosi se află chiar în bucătăria ta!

  1. Apa rece – folosirea de apă fierbinte sau caldă nu face altceva decât să fixeze și mai bine pata în țesătură. Utilizarea apei reci, în schimb, este o idee foarte bună pentru tratarea acestor pete, pentru că împiedică proteinele din sânge să pătrundă adânc în țesături.
  2. Bicarbonat de sodiu – o pastă din bicarbonat de sodiu și apă se aplică peste pata de sânge și se lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care rufa se clătește.
  3. Oțet – o soluție de oțet diluat cu apă poate fi de asemenea eficientă pentru a elimina petele de sânge. Aplică soluția direct pe pată și așteaptă 15-30 de minute, înainte de a clăti.

Cu ce se scot petele de sânge de pe covor și saltea

Dacă sunt pete de sânge pe saltele și covoare, acestea pot fi îndepărtate atât cu produse din casă, cât și cu produse profesionale. Pe lângă soluțiile prezentate anterior și care sunt eficiente și în acest caz, mai sunt și alte soluții. Dacă te întrebi cum și cu ce se scot petele de sânge de pe covor, află că o soluție eficientă este și un detergent lichid de rufe.

Aplică o cantitate mică de detergent lichid Paiso pe o cârpă umedă și tamponează pata de sânge de pe covor. Detergenții Paiso sunt detergenți profesionali și conțin bicarbonat de sodiu, care elimină eficient petele și protejează țesăturile. După ce ai aplicat detergentul, trebuie să ștergi ușor pata până dispare. După ce urma de sânge a dispărut, trebuie să tamponezi zona cu o cârpă înmuiată în apă rece, pentru a îndepărta detergentul.

La fel ca în cazul petelor de pe covor se procedează și în cazul petelor de sânge de pe saltele. Poți utiliza aceleași produse menționate deja sau poți folosi o soluție de peroxid de hidrogen (3%) aplicată pe pată și lăsată să acționeze 10-15 minute, precum și un produs profesional de curățare, cum ar fi spray-urile cu enzime.

Soluțiile prezentate până acum sunt un ajutor important pentru că în general oamenii se lovesc frecvent de întrebarea: cu ce scoți petele de sânge. Astfel, pe lângă produsele și substanțele menționate anterior, pot fi de ajutor și altele, precum: apa oxigenată aplicată direct pe pată și care acționează timp de 5-10 minute, pasta de dinți, soluția de apă cu sare, sucul proaspăt de lămâie, lăsat să acționeze timp de 15-30 de minute sau boraxul dizolvat în apă și aplicat pe pată până ce aceasta dispare.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau