0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Știai că o soluție anticalcar pentru cabina de duș este detergentul de rufe cu bicarbonat de sodiu?

Știai că o soluție anticalcar pentru cabina de duș este detergentul de rufe cu bicarbonat de sodiu
Postat la: 11 iunie 2024

Curățarea cabinei de duș poate fi o sarcină dificilă, dacă murdăria se întărește sau dacă nu dispui de produsele potrivite. Pentru a scăpa de petele de pe pereții cabinei de duș, ai posibilitatea să pregătești în casă soluții eficiente, care te vor ajuta să redai strălucirea acesteia.

Poți pulveriza aceste soluții de curățare a cabinei de duș , după care le poți îndepărta ușor și clăti, pentru a o proteja în fața murdăriei și uzurii. Află din acest articol cu ce se curăță geamurile de la cabina de duș, utilizând produse din baia și bucătăria ta!

Cât de periculos este calcarul

Calcarul sau depunerea de calcar reprezintă rezultatul sedimentării mineralelor din apă, în principal carbonat de calciu și magneziu, pe anumite suprafețe. Acest fenomen apare atunci când apa conține cantități ridicate de minerale dizolvate, iar acestea se depun treptat pe suprafețele cu care lichidul intră în contact.

Petele de calcar apar pe cabina de duș după evaporarea apei. Când picăturile se usucă, mineralele rămân pe suprafața pereților cabinei, creând depuneri inestetice pe sticlă sau gresie. Este important să previi sau să îndepărtezi depunerile de calcar pentru a menține aspectul frumos și funcționalitatea cabinei de duș.

Cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș

Dacă te întrebi cu ce se curăță calcarul de pe cabina de duș, află că există soluții la îndemână, pe care le poți prepara în propria casă, în acest scop:

1.      Oțet de cidru de mere și apă

O primă soluție curățat cabina de duș este cea preparată din oțet de cidru de mere și apă. Pune într-un recipient cu pulverizator o parte oțet de cidru de mere și două părți apă și pulverizează amestecul pe suprafețele afectate de calcar. Lasă soluția respectivă să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi șterge cu cârpă curată și clătește cu apă caldă.

2.      Bicarbonat de sodiu și suc de lămâie

O altă combinație eficientă în lupta cu calcarul este bicarbonatul de sodiu și sucul de lămâie proaspăt stors. Realizează o pastă din aceste două ingrediente și aplic-o pe depunerile de calcar, lăsând să acționeze tot 15-20 de minute. Ulterior, îndepărteaz-o cu un burete sau cu o perie și clătește bine cu apă caldă.

3.      Apă și detergent lichid Paiso

Detergentul lichid Paiso este o alta soluție curățare a cabininei de duș eficientă. Toți detergenții Paiso conțin bicarbonat de sodiu, cunoscut pentru proprietățile sale de curățare și pentru abilitatea de a elimina petele și depunerile de calcar. Formula detergentului lichid cu bicarbonat este una eficientă, oferind o curățare profundă și redând strălucirea cabinei de duș. În plus, bicarbonatul este non-abraziv, astfel că poate fi folosit în siguranță și pe suprafețele delicate, fără să le deterioreze.

4.      Apă și esență de mentă

O altă soluție din categoria „cu ce se curăță calcarul” este și cea realizată din esență de mentă și apă. Amestecă o parte esență sau extract de mentă cu trei părți apă și pulverizează soluția pe toată suprafața afectată de depunerile de calcar. După ce lași să acționeze timp de 15 minute, șterge cu o cârpă curată și clătește bine.

Curățarea cabinei de duș este mai ușoară cu aceste soluții pregătite în casă. Renunță la produsele chimice agresive și costisitoare și folosește substanțe blânde, dar eficiente, în eliminarea calcarului.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau