0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Spălarea adidașilor - secrete pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină

cum scoatem petele de pe adidasi
Postat la: 9 septembrie 2023

Pantofii sport, cunoscuți popular la noi ca adidași, după produsele unuia dintre primele branduri care au conceput acest model de încălțăminte, sunt folosiți tot mai frecvent de persoanele dinamice, preocupate de exercițiul fizic sau care vor să se simtă comod la plimbare, la locul de muncă sau în excursii. Sunt articole indispensabile pentru copiii de toate vârstele, asigurând confort în timpul mersului sau alergării. La cursuri, în parc, la job sau la sala de sport, adidașii însoțesc pașii persoanelor de toate vârstele. Folosirea frecventă presupune însă și anumite eforturi cu întreținerea, curățarea și spălarea lor. Atunci când te hotărăști să speli pantofii de sport, este pentru că se impune igienizarea și împrospătarea lor. În acest articol vei afla câteva secrete despre spălarea adidașilor, despre tipul de detergent potrivit, cum se scot petele de pe adidașii albi și alte trucuri utile care îți vor face viața mult mai ușoară și te vor ajuta să păstrezi aspectul impecabil al încălțămintei sport pentru un timp îndelungat.

Adidași murdari de noroi – Cum procedezi?

Se întâmplă frecvent ca încălțămintea sport să se murdărească în anotimpul rece, când precipitațiile sunt mai abundente, în timpul drumețiilor în mijlocul naturii sau la antrenamentele sportive pe terenurile în aer liber. Indiferent de culoare și material, purtarea adidașilor devine imposibilă fără o curățare temeinică.

Dacă noroiul este proaspăt, ai grijă să îndepărtezi întâi bucățile mari de pământ de pe talpă și de pe lateralele acesteia. O poți face cu o bucată de material textil sau cu un prosop de hârtie. Apoi, cu un burete înmuiat în apă și stors bine, poți curăța restul de murdărie de pe suprafața pantofilor.

Dacă noroiul este uscat, folosește o perie pentru îndepărtarea lui, apoi umezește pantofii cu un burete și îndepărtează murdăria până rămân curați. În materialul textil, murdăria și petele pot pătrunde mai ușor și va fi necesară o spălare, manuală sau la mașina de spălat, în programul special.

Detergentul lichid, un aliat de nădejde la spălarea pantofilor sport

Unele articole de încălțăminte au specificații pentru curățare și spălare, însă majoritatea acestora pot fi igienizate și împrospătate în mașina de spălat, cu un detergent universal. Detergentul lichidPaiso este un aliat de nădejde în procesul de spălare manuală sau la mașina de spălat, a adidașilor. Se adaugă cantitatea recomandată în cuvă sau în ligheanul în care speli, iar curățarea se face eficient și blând în același timp, lăsând pantofii de sport curați și parfumați.

Apa trebuie să fie călduță, dar nu fierbinte, pentru a potența eficacitatea detergentului lichid și a spăla în siguranță materialele componente, fără a vătăma fibrele sau adezivii cu care sunt realizate îmbinările adidașilor.

Atenție! Înainte de spălarea adidașilor, se scot șireturile, acestea spălându-se separat, cu detergent lichid. Șireturile se pot lăsa la înmuiat în apă cu detergent, pentru o curățare mai ușoară, mai ales dacă sunt albe sau într-o nuanță deschisă. În mașina de spălat, pentru a preveni încurcarea sau înfășurarea în alte articole, se pun într-un săculeț textil special pentru rufe fine.

Cum se scot petele de pe adidașii albi?

Pantofii albi sunt un element de bază în orice garderobă, dar este greu să-i păstrezi imaculați tot timpul. Inconvenientul este că orice pată, de noroi, de cafea, de ketchup, de suc de fructe este vizibilă. Dacă ai pantofi sport textili, pata se impregnează în fibre și devine și mai dificil de îndepărtat. Din fericire, există câteva modalități simple de a elimina aceste pete și de a menține adidașii preferați, ca noi.

Cel mai simplu mod este să folosești o cârpă curată și puțin detergent lichid diluat cu apă pentru a absorbi pata. De exemplu, dacă pantofii au noroi pe ei, pune puțină apă cu detergent lichid Paiso pe cârpă și freacă noroiul umed până când acesta dispare. Clătește cârpa cu apă caldă din abundență, pentru a evita să rămână reziduuri pe pantofi.

O altă metodă este folosirea alcoolului. Adăugă suficient alcool pentru a umezi o cârpă curată și freacă ușor pata. Procedând astfel, se poate îndepărta murdăria sau alte resturi care au intrat în materialul de pe pantofi. Excesul de alcool se clătește cu apă caldă.

Dacă te confrunți cu pete persistente pe pantofii albi, încearcă să folosești înălbitor! Toarnă o cantitate mică pe o bucată de textil și aplică pe pată prin tamponare până când aceasta dispare. Soluția pe bază de clor ajută la descompunerea oricăror pete uscate blocate pe suprafața pantofului. Îndepărtează rapid resturile de înălbitor cu apă rece, pentru a preveni îngălbenirea, și lasă pantofii să se usuce în lumina directă a soarelui timp de câteva ore înainte de a-i purta din nou.

Amestecarea bicarbonatului de sodiu cu detergentul este cel mai simplu mod de a elimina petele de pe pantofii albi. Dacă ai o pată de culoare închisă, această metodă funcționează cel mai bine. Tot ce trebuie să faci este să speli înainte tălpile pantofilor, apoi să îi pui la înmuiat într-un lighean cu apă în care ai aproximativ o lingură de bicarbonat de sodiu și puțin detergent lichid Paiso. Se freacă ușor cu un burete sau cu o perie până când pata se îndepărtează. Clătește apoi orice urmă de detergent și usucă pantofii ca de obicei, folosind prosoape absorbante sau lasă-i să se usuce la aer.

Cum usuci pantofii sport spălați?

Programul de spălare a pantofilor în mașina de spălat nu insistă pe uscarea în centrifugă, pentru a nu îi deteriora, ceea ce înseamnă că vor fi destul de îmbibați cu apă la finalul ciclului de spălare. Nu îi usca niciodată în uscător, pe calorifer sau lângă surse de căldură! Vei avea surpriza neplăcută să îi vezi deformați sau să nu te mai încapă.

Se absoarbe excesul de umezeală cu un prosop absorbant și se usucă în spații bine ventilate. Este bine să introduci bucăți mari de hârtie în interiorul lor, făcute cocoloș și să le schimbi când se udă. Pantofii se lasă la uscat fără șireturi.

Cum îndepărtezi mirosul de transpirație din adidași?

Uneori, chiar dacă murdăria nu este vizibilă, pantofii sport pot căpăta mirosuri neplăcute, de la transpirație, umezeala în exces și purtarea excesivă a aceleiași perechi pentru mult timp. Pentru a împiedica instalarea mirosurilor neplăcute, poartă întotdeauna șosete la adidași, de preferat din bumbac. Pentru a absorbi excesul de umezeală, poți presăra pudră de talc în interior sau puțin bicarbonat de sodiu.

În cele mai multe cazuri, problema mirosului neplăcut din pantofii sport se poate rezolva prin îndepărtarea branțurilor și spălarea acestora în apă cu detergent lichid, folosind o perie. Se clătesc bine și se lasă la uscat în spații bine aerisite. În apa de limpezit se poate adăuga șiparfum de rufe Paiso și vei avea cu siguranță un miros proaspăt în încălțămintea de sport. Dozat corect, parfumul de rufe nu deteriorează țesăturile și materialele și persistă mult timp după uscarea articolelor. Poți citi mai multe despre acest produs în articolul Parfum de haine cu miros plăcut și persistent, care nu pătează țesăturile.

Concluzie

Îngrijirea adecvată a adidașilor este esențială pentru a-i menține într-o stare bună și pentru a prelungi durata de purtare. Cunoașterea unor secrete și tehnici de curățare, precum și alegerea detergentului potrivit pot face diferența în păstrarea aspectului impecabil al încălțămintei sport. Sfaturile privind curățarea noroiului, îndepărtarea petelor, gestionarea mirosurilor și uscarea corespunzătoare sunt instrumente utile pentru a menține adidașii în formă optimă. Prin aplicarea acestor metode simple, poți să te bucuri mai mult de adidașii tăi și să economisești bani pe termen lung, evitând înlocuirea lor frecventă.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau