0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Remedii casnice de curățat rosturile de gresie: soluții rapide și eficaiente

Remedii casnice de curățat rosturile de gresie soluții rapide și eficaiente
Postat la: 11 iunie 2024

Cu trecerea timpului, oricât de multă atenție acorzi rosturilor de gresie și faianță, acestea se murdăresc. Pentru că sunt expuse în permanență unui mediu umed, riscul de formare a mucegaiului, bacteriilor și ciupercilor este ridicat, așa că, ai grijă ca, din când în când, să le aplici o curățare intensivă atât pentru a le reda aspectul impecabil, cât și pentru a preveni apariția problemelor de sănătate. Parcurge articolul până la final și descoperă care sunt cele mai eficiente metode prin care îți poți curăța eficient rosturile.

Bicarbonat de sodiu și praf de copt, pentru o curățare rapidă

Dacă ești în căutarea unei soluții de curățare a rosturilor gresie, iată că ai găsit-o. Tot ce ai de făcut este să amesteci o linguriță de praf de copt sau de bicarbonat de sodiu cu trei lingurițe de apă, până când, la final, obții o pastă bine omogenizată și groasă. Ulterior, aplică soluția rezultată pe rosturi și las-o să acționeze pentru aproximativ o jumătate de oră. Mai departe, cu ajutorul unei lavete și cu apă caldă, spală rosturile și bucură-te de efectul obținut.

Oțet alb, remediu eficient și ieftin

Dacă ești în căutarea unui remediu eficient, care să nu fie prea costisitor, oțetul alb îți va fi de un real ajutor pentru o curățare rosturilor de gresie. Știai că oțetul alb este o soluție de curățat rosturi de gresie puternică, pentru că are proprietăți împotriva calcarului și mucegaiului? Este recomandat pentru suprafețele care stau într-o permanentă umiditate, prevenind formarea mucegaiului și bacteriilor.

Pentru soluție ai nevoie de apă caldă și oțet, pe care o pulverizezi peste zonele cu probleme. Las-o să acționeze aproximativ 15 minute, iar apoi, cu ajutorul unei lavete moi, absoarbe excesul de lichid. Dacă au mai rămas urme, freacă bine cu ajutorul unei periuțe de dinți.

Pastă de dinți, pentru rezultate impecabile

O altă modalitate eficientă care contribuie semnificativ la curățarea rosturilor este pasta de dinți, care are un efect puternic de albire, dar și de îndepărtare a mucegaiului sau bacteriilor. Pentru a obține rezultatele dorite, aplică pasta de dinți direct pe rosturi și las-o să acționeze toata noaptea. Ulterior, îndepărteaz-o cu atenție, astfel încât că nu lase reziduuri în urma sa. În cazul în care murdăria nu este îndepărtată complet, aplică și remediile amintite mai sus, pentru a te bucura de rezultatul mult așteptat.

Detergent de rufe, aplicat direct pe rosturi

Pe lângă toate soluțiile amintite anterior, eficient se dovedește a și detergentul de rufe, care reușește să îndepărteze eficient murdăria încăpățânată de la nivelul rosturilor. Aplică detergent lichid  de rufe diluat în puțină apă și te vei bucura de rezultate spectaculoase. Pentru a obține efectul dorit, folosește un detergent de calitate, cum sunt detergenții Paiso, care au în compoziție bicarbonat de sodiu, ceea ce ajută semnificativ la îndepărtarea eficientă a murdăriei.

Sfaturi eficiente de protejare a rosturilor

Pentru ca preveni apariția murdăriei, mucegaiului, bacteriilor sau germenilor, contează foarte mult să întreții rosturile gresiei și faianței, curățându-le constant. Din fericire după curățarea intensivă realizată ținând cont de informațiile mai sus menționate, aspectul plăcut, de curat, se va menține mult timp. În ceea ce privește materialele poroase, cum ar fi piatra naturală, marmura etc., trebuie să știi că acestea sunt supuse murdăriei. Dacă vrei să previi acest risc, folosește fie produse specifice, fie curăță constant, aplicând metodele menționate anterior.

Pentru întreținerea curățeniei se dovedește a fi eficient și amoniacul, care îndepărtează excelent până și petele încăpățânate. Cu toate acestea, în timp ce îl folosești, ai grijă să ai întotdeauna un geam deschis, pentru că are un miros puternic și deranjant.

Un alt sfat de care este bine să ții cont este să aerisești cât de des se poate. Pentru că baia este supusă umidității, poate fi de un real ajutor să o aerisești constant, pentru o uscare corespunzătoare și pentru prevenirea formațiunilor de ciuperci și mucegai. În cazul în care petele sunt vechi, asigură-te că lași soluțiile să acționeze o perioadă destul de ridicată, pentru a te bucura de o eficiență maximă.

Pentru rosturi de gresie și faianță curate ca în prima zi, soluțiile amintite mai sus și sfaturile de întreținere sunt necesare pentru a te bucura de rezultate excelente pe termen lung. Nu uita nici de detergenții Paiso, care au o formulă eficientă de îndepărtate a murdăriei și de pe astfel de suprafețe.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau