0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Metode eficiente prin care poți scoate petele de rugină de pe haine

Metode eficiente prin care poți scoate petele de rugină de pe haine
Postat la: 29 martie 2024

Ți s-a întâmplat ca unul dintre articolele vestimentare pe care le porți să fie murdărite de rugină? Fie că mergi cu bicicleta, iar componente sale metalice au început să prezinte semne de rugină sau te-ai atins cu bluza de gardul din parc, există o mulțime de situații în care îți poți păta hainele preferate. Astfel de pete sunt dificil de scos, nu ies la o simplă spălare. Din fericire, în cele ce urmează îți vom prezenta câteva soluții eficiente pe care le poți prepara chiar acasă din ingrediente pe care le ai la îndemână și care sunt ușor de găsit. Iată care sunt acestea!

Bicarbonatul de sodiu, inamicul tuturor petelor

Cu ce se scot petele de rugină de pe haine până la urmă? Aceasta este una dintre curiozitățile gospodinelor și gospodarilor, având în vedere că petele de rugină sunt atât de încăpățânate odată ce ajung pe haine. Din fericire, una dintre soluții este cât se poate de simplă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci două linguri de bicarbonat de sodiu cu o cantitate mică de apă. Rezultatul trebuie să fie asemănător cu cel al unei paste.

Pasul următor este să aplici amestecul rezultat direct pe suprafața petelor de rugină, iar apoi, cu ajutorul unei periuțe de dinți, freci ușor până când observi că pata începe să fie din ce în ce mai insesizabilă. După câteva ore în care ai lăsat soluția să acționeze, curăță articolul vestimentar la mașina de spălat cu un detergent rufe lichid, pe care îl poți găsi în oferta Paiso.

Amestec de bicarbonat de sodiu și oțet alb

Pentru îndepărtarea eficientă a ruginii mai poți folosi și un amestec de bicarbonat de sodiu cu oțet alb. În cazul în care nu ai bicarbonat de sodiu la îndemână, poți folosi sare. La fel ca în situația anterioară, amestecă oțetul cu bicarbonat de sodiu până când devine o pastă și aplic-o pe pată. Spre deosebire de amestecul dintre bicarbonat și apă, în această situație trebuie să lași articolul vestimentar să se usuce la aer și apoi îl speli la mașină folosind un detergent lichid rufe blând cu țesăturile.

Oțet sau zeamă de lămâie, pentru eliminarea precisă a petelor de rugină

Dacă te întrebi cu ce scot petele de rugină gospodinele cu experiență, trebuie să afli despre amestecul de oțet și zeamă de lămâie. Aplică o linguriță de zeama de lămâie sau oțet pe pată și, cu ajutorul unei perii, freci delicat materialul afectat pentru a nu se deteriora. Ulterior, cu ajutorul unei lavete sau cârpe (de preferat, să fie albă), mai freci încă puțin, iar apoi speli articolul afectat la mașina de spălat.

Elimină eficient petele de rugină cu ajutorul soluțiilor prezentate mai sus și asigură-te că ai în casă un detergent blând, special creat pentru rufe, cum este cel de la Paiso pentru obținerea rezultatelor dorite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau