0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Ghid simplu de îngrijire a hainelor pentru persoanele cu pielea sensibilă

persoana cu piele sensibila
Postat la: 8 septembrie 2023

Dacă ai pielea sensibilă, e important să acorzi atenție suplimentară detaliilor atunci când cumperi haine și detergenți pentru curățarea lor. În mod contrar, te poți confrunta cu reacții alergice, erupții, mâncărimi, piele uscată sau inflamație. În continuare, vom vorbi despre câteva practici de îngrijire a hainelor pentru a evita reacțiile alergice și disconfortul care vine la pachet cu acestea.

Detergentul hipoalergenic face diferența

Primul pas în evitarea reacțiilor alergice este să alegi corect produsele folosite pentru curățarea rufelor. Înlocuirea detergentului obișnuit cu un detergent hipoalergenic poate face diferența în cazul persoanelor cu pielea sensibilă. Acestea au mai puțin parfum și substanțe chimice față de detergentul tradițional și reduc semnificativ riscul de reacții alergice sau iritații ale pielii.

Pentru persoanele cu pielea sensibilă, indicat ar fi să utilizeze detergent fără parfum, lucru pe care îl pot verifica pe eticheta produsului. Este absolut necesar să ai un astfel de produs acasă dacă tu sau un membru al familiei aveți mâncărimi sau alte reacții a căror cauză este detergentul folosit pentru spălarea rufelor. Enzimele și parfumul din detergenții pe care îi găsești pe rafturile magazinului pot fi de vină pentru aceste reacții, așa că folosirea unor detergenți hipoalergenici este o alegere inspirată pentru spălarea hainelor și a lenjeriilor de pat.

Cum îți dai seama că ești alergic la detergentul pe care îl folosești în mod normal? Răspunsul este relativ simplu, simptomele fiind similare cu cele provocate de alte alergii. Dacă porți o haină care a fost proaspăt spălată și observi că îți curge nasul, ai ochii lăcrimați sau mâncărimi, este foarte posibil ca detergentul să fie sursa problemelor. Majoritatea oamenilor nu au probleme, însă la persoanele cu pielea sensibilă și bebeluși trebuie folosiți detergenți mai blânzi, în formula cărora nu se regăsesc alergenii comuni (inclusiv parfumurile). Același lucru se aplică și pentru cei diagnosticați cu afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul.

Folosește detergent lichid

Un alt lucru pe care să îl încerci dacă ai pielea sensibilă este să folosești detergent lichid în loc de capsule sau pudră. Depunerile pot fi unul dintre motivele pentru care te confrunți cu iritații și/sau mâncărimi atunci când porți haine proaspăt spălate. Detergentul lichid este o variantă bună în acest sens, deoarece se dizolvă rapid și nu lasă depuneri, indiferent de temperatura apei.

În colecția Paiso, producător român de detergent, vei găsi detergent lichid în diferite arome. Acesta are o formulă eficientă împotriva petelor dificile. Poate fi utilizat pentru rufe și lenjerii de orice culoare.

Spală hainele noi înainte de prima purtare

Un sfat util pentru oricine, nu doar pentru persoanele cu pielea sensibilă, este să spele hainele noi înainte de prima purtare. Înainte de a ajunge la tine, hainele sunt manipulate de mai multe persoane, deci este foarte posibil să fi intrat în contact cu diverse suprafețe. Din motive de igienă, este indicat să speli hainele noi înainte de prima purtare, astfel încât să reduci riscul de transfer al bacteriilor de pe haină pe piele. În plus, hainele noi pot avea o textură ușor rigidă. După prima spălare, acestea vor fi mai catifelate și mai delicate cu pielea.

Deseori, când cumpărăm haine noi vrem să le purtăm cât mai repede și sărim peste acest pas. Totuși, eventualele substanțe chimice de pe material (cum ar fi coloranți, alergeni sau bacterii) pot fi dăunatoare pentru piele. O simplă spălare poate fi mai utilă decât crezi înainte să porți pentru prima dată articole vestimentare noi. Acest lucru e valabil și în cazul lenjeriei de pat și prosoapelor.

Nu umple cuva mașinii de spălat și selectează funcția de extra clătire

Unele mașini de spălat oferă opțiunea de extra clătire, pe care este indicat să o folosești dacă ai piele sensibilă și vrei să te asiguri că eventualele depuneri de detergent sunt îndepărtate. Acest ciclu suplimentar de clătire va elimina depunerile care pot apărea dacă folosești detergent solid sau capsule și acestea nu s-au dizolvat complet din cauza temperaturii prea mici sau cuvei prea încărcate.

Pe lângă clătirea suplimentară, un alt pont este să nu umpli cuva mașinii de spălat. Lasă suficient loc pentru ca apa să circule eficient printre rufe și să le clătească în profunzime. Atunci când mașina de spălat este supraîncărcată, există riscul ca reziduurile și impuritățile să nu fie curățate complet, ceea ce reprezintă o neplăcere indiferent dacă ai pielea sensibilă sau nu.

Spală rufele separat

O altă soluție pentru a evita reacțiile alergice la detergentul obișnuit este să speli rufele separat de cele ale familiei, în cazul în care restul membrilor preferă . Același lucru îl poți face și cu hainele bebelușilor. Dacă restul familiei nu are probleme cu pielea și preferă un detergent parfumat, poți oricând să speli rufele separat.

Concluzii

Pentru a reduce pericolul de iritare a pielii și alte reacții adverse poți să folosești detergenți hipoalergenici, care sunt delicați cu pielea și nu conțin parfum.  Acest tip de detergent nu numai că protejează pielea, dar are o contribuție semnificativă la păstrarea culorilor intense pe care le au multe dintre hainele noastre. Pe lângă alegerea corectă a produselor de curățare, mai sunt și alte obiceiuri care te pot ajuta să ai grijă de aspectul hainelor și să eviți reacțiile alergice. Spălarea înainte de prima purtare și clătirea suplimentară sunt două dintre obiceiurile de spălare care te ajută să ai haine curate și o piele sănătoasă.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau