0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Ghid pas cu pas pentru scoaterea mucegaiului de pe pereți

Ghid pas cu pas pentru scoaterea mucegaiului de pe pereți
Postat la: 8 iunie 2024

Petele de mucegai nu sunt numai inestetice, ci sunt un semnal că pereții clădirii suferă și este posibil ca, în scurt timp, să sufere și locuitorii acesteia. Igrasia dovedește că este o problemă cu excesul de umiditate din cameră și că trebuie să iei măsuri pentru îndepărtarea cauzelor. În ceea ce privește efectul, scoaterea mucegaiului de pe pereți trebuie făcută încă de la observarea primelor pete.

Citește articolul până la final pentru a descoperi cum se curăță mucegaiul de pe pereți într-un mod simplu, folosind doar detergent lichid și o cârpă moale.

Care sunt pericolele igrasiei și de ce e nevoie de curățarea mucegaiului de pe pereți?

În locuințele noastre se pot dezvolta mai multe tipuri de mucegai. Mucegaiul poate crește pe pereți, haine, cărți, jucării și multe alte obiecte. Acesta poate deteriora obiectele de uz casnic și poate provoca, de asemenea, probleme de sănătate.

Indiferent dacă este o iarnă rece și umedă sau o vară caldă cu mai puține precipitații, activitățile de locuință pot duce la umiditate în interior și la apariția mucegaiului pe pereți. Acest lucru poate afecta sănătatea persoanelor, provocând probleme de respirație, declanșând alergii sau agravând alergii și multe altele. Chiar dacă petele de mucegai pot fi amplasate în colțul de sus al peretelui sau în spatele mobilei și nu sunt accesibile atingerilor, sporii sunt prezenți în aer și se inhalează ușor prin respirație.

Așa că, dacă simți miros de mucegai în dormitor sau în oricare altă cameră și nu este vizibil, cercetează toate colțurile și pereții care nu sunt la vedere și descoperă sursa, apoi ia măsurile necesare pentru îndepărtarea lui.

Cum scoți petele de mucegai pas cu pas?

Anihilarea mirosului de mucegai și curățarea pereților se pot face ușor, respectând câțiva pași simpli. Iată cum poți scăpa de problema igrasiei și de efectele ei negative asupra sănătății:

1. Aerisește!

În primul rând, ai grijă ca, înainte de a proceda la scoaterea mucegaiului de pe pereți, să deschizi larg fereastra și să închizi ușa camerei. În felul acesta te vei asigura că sporii vor ieși în exterior și că nu vor pătrunde în celelalte încăperi.

2. Protejează-te de inhalarea sporilor!

Atunci când cureți mucegaiul, poți răspândi sporii acestuia în încăpere. De aceea, este bine să lucrezi întotdeauna cu o mască pe față și cu mânuși în mâini, pentru a împiedica inhalarea aerului contaminat și contactul pielii cu sporii.

3. Prepară soluția!

Poți curăța mucegaiul cu o soluție simplă și la îndemână. Amestecă un detergent lichid blând cu apă într-un vas. Detergentul lichid Paiso va face excelent treaba pentru tine.

4. Curăță cu o cârpă înmuiată în soluție!

Înmoaie o cârpă moale din bumbac în soluția preparată, stoarce-o bine și curăță cu mișcări ușoare. Clădește cârpa și repetă de câte ori este necesar, până ce reușești să îndepărtezi tot mucegaiul. Nu folosi perie întrucât sporii se pot răspândi ușor.

5. Șterge cu o cârpă uscată!

Ia o cârpă uscată și șterge bine, pentru îndepărtarea umezelii de la spălare!

Acum poți vopsi peretele cu o vopsea specială antimucegai. Ai grijă să îndepărtezi și cauzele igrasiei, fie apelând la un specialist în construcții, fie luând toate măsurile pentru evitarea condensului și reapariția mucegaiului periculos pentru sănătate!

 

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau