0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Evoluția detergentului

o poza cu o femeie care spala rufele
Postat la: 16 iunie 2023

Spălatul hainelor este o activitate desfășurată în toate gospodăriile lumii și practicată de secole, de la inventarea țesăturilor.

Progresul tehnologic a simplificat considerabil procesul de spălare a materialelor textile.

Dacă înainte curățarea țesăturilor necesita un adevărat efort fizic, acum aceasta este mult mai simplă. Produsele folosite sunt din ce in ce mai performante, iar mașinile de spălat automate reduc semnificativ efortul depus. Să nu uităm că primul produs de curățare a hainelor a fost reprezentat de grăsimea de la animale și de leșie. Abia în anul 1914 a fost inventat primul detergent de rufe, ce conținea perborat și silicat. Deși era găsit sub formă de pudră, acesta trebuia amestecat cu apă și transformat într-o pastă înainte de utilizare.

Nevoile consumatorilor de asemenea s-au schimbat, un detergent care doar curăță nu mai este suficient. Produsul ideal de curățat trebuie de asemenea să țină cont de faptul ca fibrele hainelor se pot deteriora din cauza agenților chimici.

În era noastră, pe piață, sunt puse la dispoziția consumatorilor o mulțime de produse care pot facilita procesul de spălare, transformându-l intr-o experiență plăcută. Cu siguranță le-am văzut cu toții în magazinele fizice sau online: detergent de rufe, balsam de rufe, parfum de rufe, produse pentru îndepărtarea petelor, produse pentru haine albe sau detergent pentru haine negre, detergent automat sau manual. De multe ori, varietatea aceasta poate îngreuna procesul de achiziție a celei mai bune variante. În alegerea detergenților de rufe potriviți vom ține cont de puterea de curățare, de miros și de gradul de afectare al mașini de spălat.

Uneori se poate opta pentru produse care nu conțin deloc parfum, cum este cazul detergentului de rufe pentru copii. În alte cazuri, se dorește un miros chiar mai puternic, iar la spălarea hainelor se poate adăuga cu ușurință un balsam cu un conținut mai mare de parfum sau chiar un parfum de rufe.

Chimia din spatele produselor de întreținere a țesăturilor

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic utilizat in industria alimentară, farmaceutică și menajeră. Datorită proprietăților sale antibacteriene și antifungice este utilizat constant in procesele de curățenie de către gospodinele din întreaga lume și în îngrijirea corpului.

Printre cele mai comune utilizări se numără curățarea dinților distrugând bacteriile din cavitatea orală, curățarea frigiderului ajutând la eliminarea mirosurilor neplăcute, curățarea podelelor, curățarea oalelor și a tigăilor sau a aparaturii din bucătărie. Bicarbonatul de sodiu, prin proprietățile sale chimice este un bun degresant, fiind de ajutor în eliminarea petelor uleioase.

Adăugat în rețeta de detergent, bicarbonatul de sodiu aduce cu siguranță un plus în curățarea și dezinfectarea hainelor noastre. Bicarbonatul de sodiu elimină mirosurile neplăcute, lucru destul de util atunci când vorbim de curățarea hainelor sport.

La baza oricărui săpun sau detergent stau surfactanții. Aceștia reduc tensiunea apei și ii permit să penetreze și să îndepărteze murdăria. Surfactanți sunt prezenți și în alte produse menajere sau cosmetice precum balsamurile de rufe, șampoane, geluri de duș, balsamuri de par sau pasta de dinți.

Un rol foarte important în potență unui detergent îl au și enzimele. Fiind de origine naturală, ele nu provoacă reacții alergice și astfel se utilizează și în produsele destinate bebelușilor. Enzimele ajută la separarea particulelor de murdărie, făcându-le mai ușor de curățat, la temperaturi scăzute ale apei. De asemena enzimele permit reducerea sau chiar eliminarea totală a folosirii sodei caustice în fabricarea săpunurilor și a detergenților și fiind mai blânde cu țesăturile contribuie la longevitatea hainelor.

Paiso - din pasiune pentru calitate

Brandul Paiso a fost conceput de oameni pasionați de frumos, de parfumuri și arome. Povestea a început din dorința de a purta parfumurile preferate pe hainele noastre. Astfel au prins contur parfumurile de rufe Paiso, care împrospătează hainele și le oferă miros plăcut timp de mai multe zile.

Ne-am dorit să oferim produse românești calitative clienților noștri. Timp de 2 ani am lucrat la rețeta de detergent alături de chimiști. Am găsit rețeta perfectă, cu ingrediente de calitate, care să spele bine și să aducă beneficii consumatorilor. Detergentul de rufe Paiso are în compoziție bicarbonat, nu conține clor, protejând astfel hainele dumneavoastră împotriva decolorării. Este foarte important pentru noi ca detergentul să protejeze și să întrețină țesăturile, nu doar să le curețe.

Avantajele detergenților lichizi

Am ales ca detergentul nostru de rufe să fie sub formă lichidă, cu o textură ușoară de gel. Detergentul Paiso este potrivit atât pentru hainele albe, cât și pentru hainele colorate. Acesta păstrează culorile vii și nu îngălbenește albul.

Printre avantajele folosirii unui detergent lichid se numără:

Este ușor de folosit. Cantitatea necesară volumului de haine se poate doza cu ușurință, spre deosebire de folosirea capsulelor de tip pods. Textura mai groasă nu permite vărsarea lichidului prea repede, evitând astfel surplusul.

Nu lasă reziduuri pe haine sau în compartimentul mașinii de spălat. Acest lucru se datorează faptului că spre deosebire de detergentul pudră, detergentul lichid se dizolvă mult mai ușor chiar și in apă rece. Spălarea cu apă rece este un plus ecologic, economisindu-se energie electrică.

Se poate folosi cu ușurință și in procesul de spălare manuală.

Poate fi folosit în procesul de prespălare a hainelor și la pretratarea petelor

Este compatibil cu orice tip de mașină de spălat.

Puterea de curățare a țesăturilor oferită de detergentul nostru este completată cu succes de parfumul acestuia. Am ales să încorporăm în produsele noastre parfumuri de top, cu persistentă ridicată, pentru că știm cât de important este mirosul atunci când purtăm hainele noastre. În gama de produse actuală se găsesc detergenți de rufe cu miros fresh, fructat sau floral, potrivite tuturor preferințelor.

Detergent calitativ la preț redus

De ce am ales ca detergentul nostru să fie ieftin? Motivul este unul foarte simplu: pentru că ne dorim ca el să fie accesibil pentru cât mai multe familii. Chiar dacă prețul detergentului Paiso este unul accesibil, ingredientele folosite sunt de cea mai bună calitate, folosind bicarbonat de sodiu, surfactanți si enzime. Compoziția finală este una care dă randamentul așteptat.

Tehnologia continuă să avanseze și odată cu ea se aduc îmbunătățiri în toate domeniile. Lucrăm în continuare la dezvoltarea de noi produse, pentru toate categoriile de consumatori și la îmbunătățirea permanentă a produselor actuale.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau