0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum trebuie să citești un simbol pe etichetă haine? Metode adecvate de spălare a țesăturilor

Cum trebuie să citești un simbol pe etichetă haine Metode adecvate de spălare a țesăturilor
Postat la: 11 iunie 2024

Hainele preferate, chiar și cele pe care le purtăm mai rar, au nevoie de igienizare periodică. Pete diverse, urme de murdărie, miros de transpirație, de mucegai, de mâncare sau de spațiu închis sunt motive pentru care trebuie să apelezi la spălarea lor.  Deși știi că cele mai bune metode de împrospătare a țesăturilor includ spălarea la temperaturi ridicate sau utilizarea produselor dezinfectante, este important să verifici întotdeauna simbolul de pe eticheta hainelor.

Metoda corectă de curățare, uscare sau călcare a țesăturilor te încredințează că rochia preferată, cămașa care îți vine cel mai bine sau pantalonii în care te simți cel mai confortabil nu vor fi inutilizabile după spălare. Citește acest ghid folositor pentru descifrarea corectă la simboluri de pe eticheta hainelor!

Spălare sau curățare uscată - un simbol care îți poate salva haina preferată

Pentru majoritatea țesăturilor, spălarea nu este o problemă, fibrele reacționează normal la apă, cu respectarea temperaturilor de pe etichetă, bineînțeles. Verifică ce simbol de spălare ai pe haine daca ai pe etichetă (30o - 40o - 60o) și procedează în consecință. Însă, unele materiale textile îți vor pune mari probleme dacă le cufunzi în apă și apoi le usuci. Acestea se pot micșora, se pot încreți iremediabil, își pot pierde pliurile și cutele care fac parte din design sau culorile speciale.

Dacă producătorul a prevăzut pe eticheta cu semne că un anumit articol trebuie igienizat prin curățare uscată, vei observa un cerc mic. O literă în interiorul cercului indică curățătoriei ce produs chimic trebuie să folosească. Mai multe bare sub cerc indică nivelul de precauție pe care trebuie să îl manifeste curățătoria.

În schimb, în cazul în care există un X peste simbolul cercului, este semn că nu trebuie să încerci să îndepărtezi murdăria sau petele cu ajutorul curățării uscate. În concluzie, pentru spălare sau curățare chimică, diferă însăși persoana care le execută și bineînțeles, procedura. Spălarea se face în gospodăria proprie, de cele mai multe ori, cu produse dedicate, cum ar fi detergentul lichid Paiso.

Curățarea se realizează fără a cufunda hainele în apă. Se aplică pe ele substanțe chimice care reacționează cu murdăria sau petele din țesătură și o elimină. Trebuie realizată de profesioniști în domeniu, cu produsele corespunzătoare, în funcție de simbol etichetă haine.

Cum speli țesăturile: La ce îți expui hainele dacă nu respecți simbolul de pe etichetă?

Dacă pe eticheta de îngrijire apare o cadă cu o mână, articolul poate fi spălat manual sau poate fi spălat într-un ciclu de spălare delicat la 40°C sau mai puțin. Spălarea manuală este mai potrivită pentru țesăturile fine, cum ar fi cașmirul sau mătasea, deoarece manevrele sunt blânde, împiedicând contractarea sau agățarea.

Dacă pe eticheta de îngrijire cu a hainei apare un sul de fire răsucit ca simbol, articolul poate fi stors. În schimb, un X pe eticheta de îngrijire peste simbolul răsucit îți arată că nu trebuie să storci articolul.

Spălarea la mașină va fi însoțită de simbolul dispozitivului pe eticheta care îți arată cum să cureți haina. Numărul de pe simbolul cuvei indică temperatura maximă care poate fi aplicată.

Mai multe bare sub cuvă indică o reducere a intensității programului de centrifugare și clătire. Dacă nu există bară, articolul poate fi centrifugat și clătit în mod normal. Însă, o linie indică faptul că viteza de centrifugare trebuie redusă. La două linii, spălarea este ușoară, dar țesătura poate fi centrifugată și clătită în mod normal.

Dacă există un X peste simbolul căzii, nu trebuie să speli articolul.

De asemenea, a grijă la avertismentele de spălare alături de culori similare. Este posibil să iasă colorantul utilizat, în timpul spălării, și să păteze hainele albe sau în nuanțe pastel, în special bumbacurile.

Ce spune simbolul de pe eticheta de haine despre călcat?

În ceea ce privește instrucțiunile de călcare a hainelor, vei putea observa pe eticheta de îngrijire a lor mai multe tipuri de simboluri. În primul rând, un simbol al fierului de călcat tăiat cu un X îți spune că articolul nu se calcă.

Fierul de călcat simplu, îți dă libertatea de a călca articolul vestimentar. Un fier de călcat cu un punct în interior îți spune să calci la temperatură mică, două puncte - la temperatură medie, iar trei puncte - la temperatură înaltă.

Respectă instrucțiunile de întreținere și simbolul de pe etichetă haine înscris de producător și bucură-te de articole vestimentare care arată ca noi și de un aspect impecabil al țesăturilor, pentru mult timp!

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau