0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum se scot petele de clor de pe haine? Iată câteva trucuri utile!

Cum se scot petele de clor de pe haine Iată câteva trucuri utile!
Postat la: 10 martie 2024

Ești în căutarea unui ghid care să te îndrume corect cum să îndepărtezi petele de clor de pe haine? Atunci informațiile cuprinse în conținutul articolului îți vor fi de un real ajutor. Deseori apar mici accidente, cum ar fi pătarea hainelor preferate cu diverse substanțe care par a fi imposibil de remediat. De la petele de pix până la cele de clor, mulți se întreabă care sunt soluțiile adecvate pe care le pot lua în considerare pentru a-și salva bluza preferată. În continuare, îți vom prezenta câteva trucuri care te vor ajuta să elimini cu succes petele de clor, fără ca materialul hainelor să aibă de suferit.

Oțel alb, secretul pentru îndepărtarea petelor de clor de pe haine

Ai vrut să redai albul strălucitor cămășii preferate, dar ai sfârșit prin a te alege cu pete de clor pe bluză și pantaloni, iar acum nu știi ce ar fi cel mai bine să faci? Oțetul alb te poate ajuta. Tot ce trebuie să faci este să pui într-un bol o ceașcă de oțet alb și una de alcool, după care umezești o lavetă de culoare neutră în soluție, iar apoi o aplici pe pata de înălbitor.

Pentru a nu strica materialul bluzei, nu trebuie să freci, ci doar să tamponezi ușor. Ulterior, poți folosi detergentul Paiso pentru reîmprospătarea articolului vestimentar. În cazul în care pata persistă pe țesătură, repetă această procedură. Același proces se aplică și în cazul materialelor naturale, cum ar fi lâna, însă, asigură-te că la spălare folosești un detergent pentru lana, care este blând cu țesăturile.

Tiosulfat de sodiu, soluție pentru hainele colorate afectate de înălbitor

Deși pare complicat de găsit, în realitate lucrurile sunt mult mai simple. Tiosulfatul de sodiu este un tip de sare care se folosea înainte și pentru develovarea fotografiilor pe care o poți cumpăra de la farmacie. Tot ce trebuie să faci este să umezești cu atenție petele dificile, să aplici sarea și apoi să freci ușor cu o batistă albă. La final, speli hainele cu detergent, iar rezultatul te va uimi cu siguranță.

Bicarbonat de sodiu cu apă, neutralizează eficient petele de clor

Bicarbonatul de sodiu nu lipsește, cu siguranță, din nicio bucătărie. Pe lângă faptul că este eficient pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe vase, praful de bicarbonat în combinație cu apa are efecte pozitive și pentru hainele pătate de clor. Amestecă bine până când totul se omogenizează și se transformă într-o pastă, aplică pe zona pătată, lasă compoziția la acționat aproximativ 20 de minute, iar apoi spală haina normal cu detergent.

Cu toate acestea, merită menționat că petele de clor pot fi îndepărtate perfect doar dacă sunt de mici dimensiuni și proaspete. În plus, asigură-te că ai întotdeauna acasă detergent pentru rufe de calitate, cum este cel de la Paiso, pentru ca articolele vestimentare să își recapete prospețimea.

 

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau