0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum se scot petele de ceară de pe haine? Trucuri pentru curățarea cu succes a țesăturilor

Cum se scot petele de ceară de pe haine Trucuri pentru curățarea cu succes a țesăturilor
Postat la: 13 aprilie 2024

Deși electricitatea suplinește astăzi alte surse de lumină pe timpul serii sau al nopții, strălucirea tainică a lumânărilor este încă prezentă în viața noastră la diferite evenimente sau în contexte ceremoniale religioase ori legate de cult. Ceara lichidă poate fi dușmanul de temut al multor țesături, însă, dacă știi cum se scot petele de ceară de pe haine, nu vei mai considera compromisă ireversibil bluza preferată, cămașa elegantă sau jacheta care îți vine ca turnată.

A picurat ceara lichidă pe un material textil? Nu te grăbi să o ștergi imediat sau să pui haina la spălat cu un detergent pudră sau un detergent lichid. Citește acest articol și află cum trebuie să acționezi și cu ce scoți ceara de pe haine.

Lasă ceara să se întărească înainte de a începe procedura de scoatere a petelor!

Primul impuls când vezi că a picat ceara este să o ștergi cu un șervețel. Nimic mai greșit. Ceara lichidă se întinde și pătrunde și mai rău în țesătură. În loc de ștergere, las-o să se usuce natural sau grăbește-i întărirea, punând țesătura în congelator.

Vei vedea că ceara întărită se îndepărtează ușor cu un cuțit sau cu o lingură. Încearcă să scoți cât mai multă din ea cu acest instrument.

A doua etapă: Încălzește ceara și absoarbe-o cu un șervețel de hârtie!

Ca să încălzești ceara, există două metode, în funcție de țesătură și de grosimea hainei. Fierul de călcat este aparatul care funcționează în majoritatea cazurilor. Se aplică șervețelul de hârtie pe pată, se întoarce țesătura pe dos, se pune un material de bumbac peste ea și apoi se calcă utilizând fierul încins. Ceara se va imprima pe șervețel. Repetă operațiunea de câte ori este nevoie, schimbând de fiecare dată prosopul absorbant cu unul curat.

A doua metodă este să încălzești pata cu uscătorul de păr. Tamponezi apoi de câte ori este nevoie, pentru a absorbi ceara.

Spală haina cu detergent, conform instrucțiunilor de pe etichetă!

Mare parte din pată a dispărut la pretratare, mai ai o mică urmă grasă de rezolvat. Pune țesătura la înmuiat cu apă și detergent lichid Paiso, lasă să acționeze o jumătate de oră, apoi folosește programul potrivit al mașinii de spălat sau spal-o de mână.

Ai scăpat de o pată de ceară pe cât de urâtă, pe atât de înspăimântătoare, și te poți bucura în continuare de tricoul, cămașa sau jacheta preferată.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau