0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum scoți eficient pata de ulei de pe diverse suprafețe și țesături? Află acum!

Cum scoți eficient pata de ulei de pe diverse suprafețe și țesături Află acum!
Postat la: 23 martie 2024

Ai o pasiune pentru gătit, iar timpul pe care îl petreci în bucătărie îți aduce o bucurie nemărginită, însă petele de ulei de pe diverse suprafețe au început să îți dea bătăi de cap? Nu-ți face griji, în cele ce urmează îți vom prezenta câteva trucuri și sfaturi care te pot ajuta să îți transformi bucătăria într-o cameră impecabilă. Pentru început, înarmează-te cu răbdare și citește cu atenție informațiile de mai jos.

Petele de ulei de pe pereți, soluție preparată în casă

În timp ce găteai, ai observat cum o pată generoasă de ulei a sărit fix pe perete și acum arată dezgustător? Apelează la trucul cu pasta de dinți! Aplică pasta direct pe pată și cu ajutorul unei perii sau chiar periuțe de dinți pe care nu o mai folosești la nimic, freacă până când dispare tot uleiul. Asigură-te ca folosești o periuță cu peri moi pentru a nu zgâria sau deteriora suprafața peretelui.

Pete de ulei pe haine, cum le poți curăța eficient?

Ai pățit să îți pătezi bluza preferată cu ulei și nu știi ce poți face pentru a-i reda prospețimea de altădată? Din păcate, nu este suficient doar să o speli. Iată câteva idei:

  • detergent de vase. Imediat ce ți-ai pătat bluza, tamponează fără să pui presiune pe material cu un prosop de hârtie pentru a absorbi surplusul de ulei. După aceea, aplică detergent de vase și întinde-l cu degetul, evitând să freci zona, pentru a nu deteriora materialul. După aproximativ 10 minute, introdu bluza în mașina de spălat cu detergent lichid rufe Paiso,
  • pudră de talc. La fel ca în cazul de mai sus, îndepărtează excesul de ulei cu un prosop de hârtie, iar apoi aplică pudra de talc pe care o lași să acționeze câteva ore. Ulterior, o îndepărtezi și aplici detergent rufe lichid de la Paiso, iar apoi speli bluza la mașină la program normal.

Petele de ulei de pe suprafețele de lemn, cum să le îndepărtezi eficient?

Indiferent că este vorba de parchet, blat sau masă de lemn, petele de grăsime pot fi destul de dificil de îndepărtat. Pentru început, dacă pata este proaspătă, tamponează cu atenție zona cu ajutorul unui burete sau prosop de hârtie. Evită să apeși prea tare sau să ștergi pata, pentru că altfel o întinzi. Apoi, combină cantități egale de oțet alb cu apă călduță într-un recipient, amestecă bine toată compoziția, iar cu ajutorul unei cârpe aplică pe pată. Folosește mișcări circulare și evită să aplici presiune. Repetă mișcările până când urmele de ulei au dispărut complet.

Suprafețele de marmură sau granit, cum le poți curăța de ulei?

În cazul în care ți-a căzut o cantitate generoasă de ulei pe blatul din marmură sau granit, tot ce trebuie să faci este să ștergi cu apă și detergent de vase. Pentru că detergentul de vase este atent conceput pentru îndepărtarea petelor de grăsime de pe vase, va fi eficient și în cazul curățării suprafețelor de marmură și granit.

Dacă pui în aplicare aceste trucuri imediat ce țesătura sau suprafața s-a pătat cu ulei, rezultatele pe care le vei obține sunt spectaculoase. Nu uita ca în cazul hainelor să folosești un detergent de calitate, cum este cel de la producătorul român Paiso, pentru o reîmprospătare a țesăturii.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau