0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum scapi de problema mirosului urât din mașina de spălat? Iată câteva sfaturi!

Cum scapi de problema mirosului urât din mașina de spălat Iată câteva sfaturi!
Postat la: 21 iunie 2024

Electrocasnicele sunt de un real ajutor pentru îndeplinirea sarcinilor casnice într-un timp cât mai scurt și fără efort. Cu toate acestea, trebuie să avem grijă să le curățăm corespunzător după fiecare utilizare pentru a preveni degradarea lor, dar și pentru a menține un mediu cât mai igienic, lipsit de depuneri de mucegai și bacterii.

Ce se întâmplă, totuși, când mașina de spălat rufe începe să aibă un miros urât? Din ce cauză apare și cum poți scăpa de acesta fără să folosești soluții sau produse din comerț? Citește mai departe și află tot ce trebuie să știi!

Cauze posibile pentru dezvoltarea unui miros neplăcut în mașina de spălat

Când mașina de spălat rufe miroase urât, este clar că ceva nu este în regulă. Pentru început, verifică dacă pe garnitura de la cuvă sau în spatele acesteia există depuneri de mucegai. Acestea sunt responsabile pentru mirosul neplăcut și, din păcate, problema nu se va remedia de la sine, ci va trebui să intervii cu soluții pe bază de oțet.

Acumularea reziduurilor de detergent la nivelul cuvei este o altă cauză pentru care mașina de spălat poate dobândi un miros neplăcut. Cu cât reziduurile stau mai mult timp în interior, cu atât mirosul va deveni mai puternic, afectând chiar și hainele. Așadar, asigură-te că după fiecare spălare cureți cuva pentru a preveni formarea depunerilor de detergent, dar și de mucegai.

La toate acestea se adaugă și murdăria hainelor. Cu toate că acesta este principalul scop al electrocasnicului, de a face față oricărui tip de murdărie, există și situații în care murdăria hainelor poate afecta grav interiorul cuvei. Rămâi cu noi în continuare pentru a descoperi care sunt cele mai eficiente metode pe care le poți pune în aplicare pentru o igienizare corespunzătoare a aparatului electrocasnic.

Metode eficiente de curățare a mașinii de spălat

Pentru a reda prospețimea electrocasnicului, există câteva metode care te pot ajuta. O variantă ar fi să introduci aproximativ un litru de oțet în tamburul mașinii și să dai start unui program de curățare, fără să ai haine în interior. Oțetul are proprietăți antibacteriene, antifungice și antimucegai, fiind o soluție excelentă către care îți poți îndrepta atenția pentru a elimina cu succes toate impuritățile. Ai grijă ca programul pornit să ruleze la o temperatură de 90 grade Celsius. De regulă, temperaturile mai mici de 30 de grade favorizează formarea de bacterii și mucegai.

Nu neglija nici curățarea compartimentului de detergent, unde tinde să se acumuleze reziduuri. Curăță folosind un burete și un detergent de calitate, iar, la final, pentru o curățare finală, poți adăuga un litru de apă clocotită cu oțet alb în care poți adăuga și câteva picături de ulei esențial de arbore de ceai, eficient în eliminarea mucegaiului.

După finalizarea fiecărui program de spălare și după curățarea interiorului cuvei, lasă ușa deschisă pentru a se usca. Mediile uscate nu atrag mucegaiul, așa că închide ușa mașinii doar când ai certitudinea că interiorul s-a uscat în întregime. În plus, asigură-te că folosești de fiecare dată un detergent profesional de rufe, cum ar fi cele din gama Paiso, care sunt prezente în arome și cantități diverse, pentru a preveni degradarea hainelor.

O altă metodă eficientă care te va ajuta să scapi în întregime de mirosul neplăcut al mașinii de spălat constă în adăugarea bicarbonatului de sodiu în compartimentul pentru detergent, iar apoi să pornești un ciclu de spălare la 90 de grade, ca în cazul oțetului. Cele două ingrediente pot fi folosite și împreună pentru rezultate excelente.

Adăugând aproximativ 120 grame de bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergent, 250 ml de oțet în cuvă și pornind programul cu cea mai ridicată temperatură, vei scăpa complet de mirosul neplăcut. Locul predispus formării depunerilor de mucegai, murdărie și bacterii este garnitura din interiorul cuvei, așa că asigură-te de fiecare dată că este bine curățată și uscată.

Ținând cont de indicațiile mai sus menționate, cu certitudine vei înlătura mirosul neplăcut format în interiorul mașinii de spălat, prevenind, de asemenea, formarea sa pe viitor. Folosește întotdeauna detergenți de calitate, curăță regulat interiorul și compartimentul pentru detergent, iar, la final, nu uita să lași ușa deschisă pentru a se usca perfect. Aceste practici nu te vor ajuta numai la menținerea unui spațiu igienizat, ci și la prelungirea duratei de viață a aparatului electrocasnic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclockchevron-leftchevron-right
Cosul tau