0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum să speli hainele corect? Iată ce semnificație au simbolurile mașinilor de spălat!

Cum să speli hainele corect Iată ce semnificație au simbolurile mașinilor de spălat!
Postat la: 18 iunie 2024

A intrat o nouă piesă vestimentară în garderoba ta și vrei să-i tai eticheta pentru că este deranjantă în momentul purtării? Înainte de a o arunca, asigură-te că o citești cu atenție și că urmezi instrucțiunile de spălare pentru a nu exista riscul de deteriorare a materialului. Unele articole vestimentare sunt sensibile la o spălare clasică, fiind necesară aplicarea unui alt program la mașina de spălat.

Încă de la prima spălare se pot observa efectele negative asupra țesăturii în cazul în care nu respecți cum ar trebui indicațiile de pe etichetă. În continuare vei descoperi o serie de simboluri specifice și semnificația fiecăruia în parte.

Cum să interpretezi corect simbolurile pentru mașina de spălat?

Fiecare metodă sau etapă de spălare reprezintă un simbol, așa că, pentru o curățare adecvată, va trebui să știi ce semnifică fiecare în parte. Iată câteva informații despre simbolurile tipice pe care le poți întâlni în funcție de materialul articolului vestimentar:

  • simbolul bazinului reprezintă spălarea cu apă,
  • cercul este un simbol pentru curățarea chimică,
  • triunghiul face referire la înălbire,
  • pătratul este simbolul pentru uscare,
  • fierul este un simbol pentru călcare.

În cazul în care nu sunt tăiate, înseamnă că hainele respective pot fi supuse tuturor procedurilor menționate mai sus fără să existe riscul de deteriorare.

Programele mașinii de spălat – ce trebuie să știi?

În funcție de performanța mașinii de spălat, electrocasnicul poate fi dotat cu o mulțime de funcții și programe pentru o spălare cât mai eficientă și delicată a hainelor. Iată care sunt acestea.

Programul pentru spălarea hainelor la 30°, înfățișat printr-un simbol în formă de bazin, în interiorul căruia este inclus numărul 30 alături de semnul pentru gradele Celsius „°”. Simbolul mașinii de spălat indică temperatura la care apa se va încălzi. De regulă, temperatura poate să ajungă și la 90°, dacă selectezi programul cu această funcție. Temperatura de 30° se adresează hainelor din lână sau mătase, cea de 40° este pentru hainele colorate din bumbac sau sintetice, cea de 60° pentru hainele în nuanțe pale, iar 90° pentru hainele albe din bumbac sau in.

Bazinul cu o mână desenată în interior semnifică spălarea manuală. Știai că există mașini de spălat dotate cu un program care reușește să imite stilul de spălare manuală? Acesta este recomandat mai ales pentru hainele din materiale delicate, cum ar fi cele din lână, mătase, in și viscoză.

Simbolul tricoului cu pete este un program care asigură spălarea intensă și mai îndelungată a hainelor pătate și murdare. Se recomandă atât pentru protejarea țesăturilor, cât și a culorilor.

Forma de fluture este un simbol pentru spălarea hainelor din mătase. Dacă activezi acest program, ciclul de spălare utilizează o temperatură cât mai joasă, dar și o stoarcere blândă, astfel încât țesătura să nu aibă de suferit. De asemenea, funcția este utilă și atunci când ai o capacitate mică de haine care trebuie curățate. De exemplu, dacă mașina are o capacitate de 6 kg, iar tu ai doar 2 kg de rufe de spălat, poți opta pentru acest program.

Pentru spălarea lânii se utilizează un simbol în formă de scul de lână sau chiar de oiță. La selectarea programului va trebui să folosești un detergent cât mai blând. La fel ca funcția pentru hainele din mătase, și acesta se adresează unei cantități reduse de haine.

În cazul articolelor vestimentare din țesături sintetice se folosește o pictogramă sub formă de flacon conic, asemenea celor care pot fi găsite în laboratoarele de chimie. Spre deosebire de programul pentru hainele din bumbac, acesta este mult mai rapid și folosește o temperatură de 60°.

La toate acestea, se adaugă funcția de curățare a materialelor sensibile (reprezentată de o pană sau floare de cele mai multe ori), evacuarea apei (înfățișată prin semnul unei săgeți care indică spre evacuarea apei din cuvă), clătirea rufelor (cu o pictogramă care reprezintă un jet de apă în cuvă), stoarcerea hainelor (simbol de spirală de apă), reglarea temperaturii (redata printr-o pictogramă cu un termometru deasupra cuvei), spălarea cu apă rece (simbolul unui fulg de zăpadă).

Acum că știi care sunt semnificațiile semnelor mașinii de spălat, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să speli corect hainele, fără să existe riscul de deteriorare a materialului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau