0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum să elimini corect petele de superglue de pe haine? Ghid complet

cum sa elimini corect petele de super glue
Postat la: 28 februarie 2024

Ai folosit superglue și, din neatenție, l-ai scăpat pe haine, iar acum nu știi dacă mai există vreo metodă prin care să îl îndepărtezi fără ca țesătura să aibă de suferit? Scopul produsului este de a lipi ireproșabil diverse tipuri de materiale, cum ar fi cauciucul, lemnul, metalul, ceramica, plasticul etc. Fiind vorba de o substanță care se întărește și usucă pe suprafața materialului textil, poate fi de-a dreptul dificil de îndepărtat. Nu poți elimina astfel de pete doar la contactul cu apa, ai nevoie de soluții mult mai puternice. În cele ce urmează îți vom prezenta mai multe despre modalitatea de a elimina petele de superglue de pe haine.

Elimină petele dificile de superglue cu ajutorul acestui mic truc!

Probabil te gândești care este soluția-minune. Ei bine, este vorba de acetonă. Toată lumea are acasă acetonă, fără să știe că este eficientă și pentru alte situații, decât cele cosmetice. Cu toate acestea, asigură-te că hainele pe care urmează să folosești produsul nu sunt realizate din acetat. Înainte de a o aplica pe toată suprafața petei, pune puțină acetonă într-o zonă care nu este atât de vizibilă și vezi cum reacționează. Există și situații în care materialul ar putea avea de suferit.

Dacă țesătura nu se decolorează sau deteriorează, poți aplica și pe zona cu probleme, frecând ușor cu ajutorul periuței de dinți. Pentru obținerea rezultatului dorit nu trebuie să pui multă presiune pe periuță. La final, tot ce trebuie să faci este să speli articolul vestimentar respectiv cu detergent lichid de rufe și gata. Materialul este iarăși moale, blând la atingere și curățat în întregime.

Alternative de îndepărtare a petelor de superglue de pe haine

Mai există și o altă variantă: apa fierbinte și detergent de vase, în cazul rufelor pe care nu poți aplica acetonă. În cazul în care nu obții rezultatele dorite, poți folosi bicarbonat de sodiu în combinație cu apă. La final, pentru ultimul retuș și pentru a reda prospețimea rufelor, folosește detergent lichid, iar hainele tale vor fi ca noi. Dacă este vorba de o suprafață dură afectată de superglue, cum ar fi gresia sau faianța, în loc de apă poți folosi ulei de cocos.

Cu alte cuvinte, nu te teme dacă ți-ai pătat haina preferată cu superglue, pentru că, din fericire, există metode eficiente prin care o poți salva, fără ca materialul să aibă de suferit. Ține cont de indicațiile amintite anterior, iar rezultatul obținut va fi, cu certitudine, pe măsura așteptărilor.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau