0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum poți menține prosoapele de acasă moi, curate și catifelate?

prosoape de corp mai parfumate cu produsele paiso
Postat la: 13 septembrie 2023

Știai că prosoapele pe care le folosești acasă pot rămâne moi și catifelate chiar și după foarte multe utilizări? Secretul este să acorzi atenție felului în care le îngrijești și să renunți la detergenții care sunt agresivi cu țesătura. Câteva mici schimbări în rutina de spălare a prosoapelor îți garantează că te vei bucura vreme îndelungată de prosoapele preferate, fără ca acestea să devină aspre și neplăcute în utilizare.

Nu este suficient să punem prosoapele în mașina de spălat împreună cu alte haine și să ne așteptăm ca acestea să fie moi după uscare. Dacă îți dorești să păstrezi prosoapele de acasă moi și curate, urmărește sfaturile pe care le prezentăm în continuare:

Folosește o cantitate potrivită de detergent

Atunci când avem un detergent lichid de rufe bun sau un detergent preferat, avem și tendința de a folosi mai mult decât trebuie în compartimentul din mașina de spălat. Pentru a păstra un prosop moale, nu este indicat să faci asta, deoarece folosirea unei cantități prea mari de detergent poate provoca opusul - înăsprirea prosoapelor. Când folosești prea mult detergent sau balsam, fibrele își pot pierde din capacitatea de absorbție și rezultatul final nu va corespunde dorinței tale de a avea prosoape catifelate.  

Scutură prosoapele înainte să le pui în mașina de spălat

Pentru a deschide fibrele și a le ajuta să absoarbă în profunzime detergentul, un lucru pe care îl poți face pentru prosoapele tale este să le scuturi înainte de a le pune în mașina de spălat. Poate părea surprinzător, dar această mișcare îți ia doar câteva secunde și poate face diferența în îngrijirea prosoapelor. După spălare, scutură-le încă o dată înainte de a le pune pe sârmă sau pe uscător.

Folosește oțet pentru prosoape mai catifelate

Oțetul este un ingredient care poate face minuni nu doar în bucătărie, ci și în îngrijirea prosoapelor. Folosirea ocazională a acestuia în spălarea prosoapelor este benefică din mai multe motive, primul fiind acela de îndepărtare a depunerilor de detergent, care înăspresc țesătura. Ca să obții rezultatele dorite, este suficient să folosești o cană de oțet la șase săptămâni în spălarea prosoapelor (fără a folosi și balsam).

Dacă prosoapele tale au devenit aspre și au un miros neplăcut chiar și după cicluri repetate de spălare, oțetul vine ca soluție naturală în rezolvarea acestei probleme. Acesta poate fi adăugat în compartimentul pentru balsam ori direct în cuvă. Când speli cu oțet, trebuie să setezi o temperatură ridicată a apei. Pe lângă faptul că e un produs accesibil pe care îl poți folosi dacă vrei prosoape pufoase, oțetul contribuie la distrugerea bacteriilor, fiind un aliat de nădejde în cazul persoanelor care suferă de alergii sau au pielea sensibilă.

Nu spăla multe prosoape deodată

Pentru a economisi timp și bani, deseori vrem să spălăm cât mai multe rufe sau prosoape în același ciclu. Totuși, e important de știut faptul că supraîncărcarea cuvei nu ajută la înmuierea prosoapelor, deoarece nu rămâne suficient spațiu pentru ca apa să circule și să clătească țesătura. De regulă, o mașină de spălat cu încărcare frontală a rufelor poate spăla în jur de 7 prosoape în același timp.

Alege un detergent calitativ

Detergentul pe care îl folosești pentru prosoapele tale are impact pe termen lung asupra texturii acestora. Utilizarea unui detergent lichid de rufe bun, care este absorbit rapid și care e delicat cu țesătura, este una dintre cele mai eficiente practici de menținere catifelată a prosoapelor.

Produsele din gama Paiso se potrivesc atât pentru spălarea rufelor, cât și a prosoapelor. Acestea se remarcă prin formula delicată și prin faptul că se pretează oricărui tip de țesătura, indiferent de culoare. Dacă alegi corect detergentul, te bucuri de o curățare eficientă, de lipsa reziduurilor și de durabilitatea prosoapelor.

Detergentul lichid Paiso este fabricat în România și este disponibil într-o gamă variată de arome, fiind un produs ideal atât pentru spălarea manuala, cât și automată. Pe lângă rufe, detergentul Paiso poate fi utilizat pentru spălarea și îngrijirea prosoapelor. Dacă preferi aromele delicate și fresh, Ocean Breeze sau Pure Clean sunt opțiuni foarte bune. În schimb, dacă vrei ca prosoapele să emane o mireasmă florală, poți alege Floral Bouquet. Detergentul lasă un miros plăcut și acționează delicat, protejând țesătura.

Spală întotdeauna prosoapele noi

Prosoapele noi pe care tocmai le-ai achiziționat trebuie la rândul lor spălate, mai ales dacă au stat pe rafturi în magazin și au fost atinse de multe persoane. La prosoapele noi, se recomandă o spălare inițială în apă caldă cu oțet (aproximativ o jumătate de cană). În acest fel, elimini bacteriile de pe prosop și îndepărtezi eventualele substanțe care este posibil să fie prezente pe suprafața prosopului expus la vânzare (balsam sau silicon).

Spălarea prosoapelor nu implică eforturi foarte mari, mai ales dacă speli la mașină. Câteva mici schimbări în rutina de îngrijire a prosoapelor pot avea un impact mai mare decât crezi, iar familia ta va folosi întotdeauna prosoape curate și pufoase. Este mai avantajos să îngrijești adecvat prosoapele pe care le ai deja decât să cumperi periodic altele noi, tocmai pentru că cele vechi au devenit aspre și au căpătat un miros nu tocmai plăcut. Aceste urmări pot fi evitate dacă folosești un detergent bun, dacă speli periodic cu oțet și dacă scuturi prosoapele înainte și după spălare.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau