0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cum alegem corect un balsam de rufe profesional?

femeie-care-dozeaza-balsam-de-rufe-pentru-masina-de-spalat
Postat la: 21 iunie 2023

Ce este un balsam de rufe?

Balsamul de rufe este un produs folosit in timpul spalarii hainelor pentru a le oferi un miros placut si pentru a le face mai moi si mai catifelate la atingere, dar si pentru a reduce electrizarea statica a materialelor textile. Totodata balsamul de rufe faciliteaza si calcarea rufelor. Este utilizat in mod obisnuit in combinatie cu detergentul de rufe pentru a obtine rezultate mai bune in ingrijirea hainelor.

In care sertar din compartimentul masinii de spalat se pune balsamul de rufe?

Majoritatea masinilor e spalat rufe automate au 3 compartimente pentru dozarea produselor de spalare. Primul compartiment ar trebui sa fie pentru spalarea principala si aici se pune detergentul lichid de rufe sau pudra, in mijloc se pune balsamul de rufe, iar in cel din dreapta se pune detergentul pentru pre-spalare. Instructiunile specifice ale masinii de spalat si ale balsamului de rufe pot varia, asa ca iti recomandam sa consulti manualul masinii de spalat rufe

compartiment masina de spalat

Cum se dozeaza corect balsamul de rufe?

Balsamul de rufe concetrat de la Paiso contine o cantitate mare de parfum si nu este necesar sa punem o cantitate mare de balsam in compartimentul din mijloc al masinii de spalat. Noi recomandam ca pentru 4-5kg de rufe si o parfumare normala sa dozati 30ml de produs, iar pentru o parfumare extra 40ml, iar pentru 6-8kg de rufe si o parfumare normala recomandam sa dozati 45ml balsam de rufe Paiso, iar pentru o parfumare extra la cantitatea aceasta doza recomandata este de maxim 60ml.

mod-de-utilizare-balsam-de-rufe-paiso

Cand se pune balsamul de rufe in compartimentul masinii de spalat?

Acesta se pune in acelasi timp cu detergentul lichid sau pudra inainte de a porni programul de spalare initiala. Pentru a utiliza balsamul de rufe, deschide compartimentul dedicat si pune cantitatea recomandata de pe eticheta produsului conform instructiunilor. Asigura-te ca nu depasesti nivelul maxim indicat. Apoi, inchide compartimentul si continua ciclul de spalare conform setarilor obisnuite.

Un aspect important pe care ar trebui sa il respecti sunt instructiunile mentionate mai sus de dozare si sa nu incerci sa nu folosesti cantitati excesive de balsam, deoarece acesta poate duce la depunerea excesiva a produsului pe haine ceea ce nu este tocmai placut si poate afecta performanta masinii de spalat.

Cand nu se pune balsamul de rufe?

Exista cateva situatii totusi cand nu recomandam sa utilizati balsamul de rufe. Prima recomandare ar fi sa nu folositi pe materialele care nu absorb bine produsul ca si exemplu va voi enumera cateva materiale de care ar trebui sa tineti cont: microfibra si materialele impermeabile. El este conceput sa inmoaie si sa lase un miros placut pe materialele absorbante, cum ar fi bumbacul si lenjeria de pat din finet.

Imbracamintea dedicata activitatilor sportive: Daca aveti haine sport care sunt fabricate pentru a absorbi transpiratia si a permite evaporarea rapida a umiditatii, utilizarea balsamului de rufe poate reduce aceasta capacitate a hainelor sport. Balsamul de rufe poate crea un strat rezidual care blocheaza porii tesaturilor si reduce absorbtia si respirabilitatea materialului respectiv.

Si bineinteles la persoanele care sunt alergice si se stiu cu sensibilitati la parfum, nu ar trebui sa utilizeze balsam. Balsamul de rufe contine in cele mai multe cazuri parfumuri si alte substante chimice care pot provoca reactii alergice sau iritatii la persoanele cu piele sensibila. Daca aveti astfel de sensibilitati, este posibil mai bine sa evitati sa sa utilizati un balsam de rufe hipoalergenic sau fara parfum.

Care este cel mai bun balsam de rufe Paiso?

Acesta cred ca este cea mai dificila decizie pe care am luat-o pana acum si anume sa stabilesc care este cel mai bun balsam de rufe de la Paiso. Este foarte greu de luat o decizie, deoarece fiecare parfum folosit in crearea balsamului este ales cu atentie si delicatete dupa cateva standarde create de echipa noastra de specialisti. Daca ar fi sa fac un top, ca sa pot stabili care este cel mai bun balsam de rufe in functie de persistenta parfumului topul ar arata cam asa:

  1. Balsam de rufe Paiso - Soft Touch

2. Balsam de rufe Paiso - Lily & Jasmine

3. Balsam de rufe Paiso - Pure Love

4. Balsam de rufe Paiso - Delicate Flowers

5. Balsam de rufe Paiso - Pearl Luster

Tipuri de balsam de rufe

Balsam de rufe hipoalergenic:

Aceste balsamuri de rufe sunt create special pentru persoanele cu pielea sensibila sau alergii. Ele sunt formulate fara parfumuri sau substante chimice iritante, pentr ua minimiza riscul de reactii alergice.

Balsamul de rufe ecologic:

Tipul acesta de balsamuri de rufe sunt fabricate din ingrediente naturale si organice, fara substante chimice daunatoare pentru mediul inconjurator. Ele pot fi biodegradabile si pot avea un impact mai mic asupra mediului in comparatie cu balsamurile de rufe conventionale.

Balsamul de rufe concentrat:

Balsamul de rufe concentrat cum este si acesta pe care il producem noi. Are o concentratie mai mare de substante active si totodata o concentratie mai mare de parfum, iar acesta necesita doar o cantitate mai mica de dozaj pentru a obtine acelasi efect.

In incheiere va recomandam sa folositi tipul de balsam care vi se potriveste dupa criteriile si informatiile mentionate din acest articol.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau