0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Culorile rufelor s-au transferat? Află cu ce se scot petele de la alte haine!

Culorile rufelor s-au transferat Află cu ce se scot petele de la alte haine!
Postat la: 10 martie 2024

Atunci când speli la un loc mai multe haine colorate, poți avea surpriza neplăcută ca unele culori să „curgă” pe alte materiale și să lase pete. Acest lucru se întâmplă mai ales când hainele sunt noi sau când culorile sunt instabile. Spre exemplu, culorile vibrante sau întunecate se pot transfera pe hainele în nuanțe mai deschise în timpul ciclului de spălare.

Pentru a preveni această neplăcere, este important să sortezi hainele înainte de a le pune în mașină și să folosești produse care protejează culorile, cum sunt detergenții Paiso, cu formule care se pretează atât pentru rufe albe, cât și pentru rufe colorate.

Cu ce se scot petele de la alte haine

În cazul în care ai scos din mașină tricoul tău alb preferat pătat cu roz sau cu alte culori, nu dispera! Sunt șanse mari să-l poți salva. Sunt câteva lucruri pe care le poți face și câteva trucuri la care poți apela.

  1. Înmuiere și spălare la temperatură înaltă

Imediat ce ai scos haina pătată de transferul de culoare de pe alt material, o vei pune într-un lighean, în apă și detergent, și o vei lăsa la înmuiat timp de 30 de minute. Ulterior, o vei adăuga în mașina de spălat, împreună cu rufe de aceeași culoare și o vei spăla la temperatura maximă admisă pe etichetă.

  1. Amoniac și apă

Amestecă 10 ml de amoniac în 5 l de apă fierbinte și lasă haina la înmuiat pentru o oră. Spală apoi haina la mașină, cu un detergent puternic și adaugă și un balsam Paiso, care să elimine mirosul puternic de amoniac și să lase haina parfumată și plăcută la atingere.

  1. Folosește un înălbitor

Există produse speciale în comerț, cum sunt înălbitorii pentru rufe albe sau colorate. Aplică înălbitorul pe pată, însă doar după ce te-ai asigurat că nu sunt șanse ca materialul să se deterioreze. Citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalajul înălbitorului, dar și informațiile de pe eticheta interioară a hainei!

  1. Peroxid de hidrogen

Prepară o soluție cu o parte peroxid și 2 părți apă, amestecând bine. Aplică soluția pe pată și lasă să acționeze timp de câteva minute, după care freacă zona tratată cu o perie moale și clătește cu apă din abundență.  La final, spală haina ca de obicei, cu un detergent de calitate, adăugând din nou o cantitate mică de peroxid de hidrogen în cuvă.

  1. Pastă de bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este și el eficient în îndepărtarea petelor provenite din transferul de culoare. Pasta poate fi compusă din 2 părți bicarbonat la o parte apă, iar dacă ți se pare prea densă, mai adaugă puțină apă pentru a o subția și aplică pe pete.

Este important să încerci să salvezi hainele, lenjeriile sau alte materiale afectate de petele de culoare, evitând să le arunci. Chiar și în situația în care petele nu pot fi eliminate, poți da o altă destinație hainelor. Spre exemplu, un tricou alb, din care nu mai ies petele, poate deveni o operă de artă personalizată, folosind acuarele textile și alte materiale. De asemenea, îl poți transforma în prosop de bucătărie sau în lavetă cu care să ștergi praful și murdăria.

    • o lună ago

    Dar petele de culori de pe alte rufe colorate (nu albe, precum in articol), cum se elimina?

      • 4 săptămâni ago

      Buna ziua,
      in viitorul apropiat vom face si un astfel de articol ca sa raspunde si cererei acesteia 😀

      Va multumim!

    • 6 zile ago

    Tricoul este jumate alb și jumate negru.Partea neagră s-a transferat pe alb..
    La fel și la cearșaf..este cu alb și negru

      • o zi ago

      M-am bucurat ca v-am putut ajuta telefonic!

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau