0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de vin roșu de pe haine?

Cu ce se scot petele de vin roșu de pe haine
Postat la: 23 noiembrie 2023

Printre cele mai comune pete sunt cele de vin roșu. Este o băutură cu care ne întâlnim frecvent și cu un pigment foarte intens. Scoaterea acestuia din anumite țesături poate fi o adevărată provocare, mai ales dacă nu se intervine rapid.

Primul pas pe care trebuie să îl facem atunci când vărsam vin alb este să tamponăm pata cu un prosop curat sau cu un șervețel. După ce am eliminat tot excesul de lichid vom putea începe curățarea. Peste pată se pune apă rece și soluție pentru îndepărtarea petelor. După ce soluția acționează, se va folosi detergent pentru spălarea țesăturii.
Uneori nu avem la îndemână produse speciale pentru petele de vin, așa că în continuare vă prezentăm câteva soluții naturale ce se găsesc în orice casă. Acestea se vor aplica după primii 2 pași de mai sus, respectiv tamponare și înmuiere în apa rece.

Petele de vin rosu de pe haine se pot scoate cu urmatoarele variante:

  1. Bicarbonat de sodiu
    Cu siguranță majoritatea avem în casă acest praf magic folosit des in prepararea alimentelor. Printre multele lui întrebuințări, este potrivit și pentru îndepărtarea petelor. Se amestecă cu puțină apa rece pentru a forma o pastă ce se aplică direct pe pata înmuiată in prealabil. Trebuie lăsat să acționeze în jur de 15-20 de minute, după care haina pătată se va spăla cu detergent de rufe.
  2. Apa oxigenată + bicarbonat de sodiu
    Apa oxigenată este cunoscută pentru potențialul său de decolorare. Folosită ca soluție pentru pete se pretează cel mai bine hainelor albe. După înmuierea petei cu apa rece, se pune apă oxigenată peste aceasta și o lingură de bicarbonat de sodiu. Timpul de acțiune necesar este de aproximativ 5 minute. După care se poate spăla cu detergent de rufe.
  3. Vin alb
    Da, ați citit bine! Vinul alb va elimina pigmentul din vinul roșu, făcând pata mai ușor de scos. Dacă pata nu dispare în întregime, se poate adăuga sare sau bicarbonat de sodiu.
  4. Clor
    După cum știm cu toții, clorul este un înălbitor. În cazul hainelor albe pătate poate fi rezolvarea, însă trebuie folosit cu grijă pentru că poate afecta țesăturile. Poate că vă veți gândi că nu toată lumea are clor in casă. Anumite produse utilizate pentru spălarea căzilor sau a wc-ului conțin clor și se pot aplica pe haine cu succes. Atenție la cantitate și la tipul materialului!
  5. Oțetul
    Oțetul alb este un alt aliment folositor în multe situații. El poate fi un dezinfectant natural sau un agent de curățare a calcarului. Alături de sare el are potența de a scoate petele de vin.

Toate aceste soluții naturale se pretează pentru scoaterea petelor de vin roșu, dar și a altor tipuri de pete precum cele de roșii, de cafea sau de sucuri. De asemenea, soluțiile prezentate se pot folosi pe orice tip de material, chiar și pe covoare.

Se recomandă ca soluțiile de scos pete să fie încercate înainte pe o porțiune mai ascunsă din materialul ce urmează a fi tratat, pentru a nu le distruge. Testarea se face atât in cazul produselor chimice pentru pete, cât și în cazul soluțiilor “BIO” de îndepărtare a petelor.

Sperăm ca acest articol v-a fost de ajutor. Dacă aveți și alte secrete pentru îndepărtarea petelor încăpățânate, vă invităm să le împărtășiți cu noi în comentarii.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau