0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de untură? Soluția se află chiar în bucătăria ta!

Cu ce se scot petele de untură Soluția se află chiar în bucătăria ta!
Postat la: 11 martie 2024

Gătitul în bucătărie poate lăsa mici neplăceri sub formă de pete de grăsime pe haine sau pe alte textile. Pentru a îndepărta petele de untură, uneori, nu este nevoie de un produs special, ci poți găsi soluții chiar în propria bucătărie.

Îți recomandăm însă să acționezi cât mai rapid, în cazul petelor de untură, pentru că o pată mai veche este mai dificil de îndepărtat în totalitate.

Cât de dificile sunt petele de untură

Petele de untură prezintă caracteristici similare cu cele de ulei sau grăsime, fiind pete relativ dificil de îndepărtat. Untura de gătit, în special cea de origine animală, cum este cea provenită de la porc, conține grăsimi saturate și nesaturate care pot pătrunde adânc în fibrele țesăturilor și pot fi dificil de eliminat cu apă și săpun sau apă și detergent.

În timpul unei spălări obișnuite, grăsimile din untură pot fi îndepărtate doar parțial, astfel că o parte din ele rămân în țesătura materialului. Urmele lor sunt activate în timpul uscării sau la temperaturi ridicate, cum sunt cele din timpul călcatului, rămânând vizibile pete uleioase sau cu un aspect translucid.

Cu ce se scot petele de untură

Sunt și abordări tradiționale, de pe vremea bunicilor noștri, care găteau mult cu untură, pentru eliminarea acestor pete, dar și abordări mai moderne.

Abordările transmise din generație în generație includ folosirea de oțet sau sare, precum și de amidon de porumb. Acestea au scopul de a absorbi sau de a dizolva grăsimea.

Soluțiile moderne sunt reprezentate de detergenți speciali sau spray-uri pentru pete, care conțin agenți activi ce ajută la descompunerea și îndepărtarea eficientă a petelor de untură.

Iată câteva metode eficiente de eliminare a acestor pete cu produse din bucătăria ta:

1.Sare de bucătărie

Una dintre cele mai cunoscute și mai la îndemână soluții contra petelor de untură este sarea. Presară sare pe pată și las-o să acționeze, pentru a absorbi grăsimea. Apoi, șterge excesul de sare și spală haina conform instrucțiunilor de pe etichetă.

2. Oțet și apă

O soluție din oțet și apă este de asemenea destul de folosită pentru a dizolva grăsimea. Amestecă o parte oțet cu două părți apă și aplică această soluție pe pată. Este necesar să lași să acționeze timp de 15-20 de minute și apoi să speli materialul afectat cu un detergent lichid Paiso, care acționează rapid și eficient contra petelor, dar care și protejează țesăturile.

3.Amidon de porumb

Un alt truc este să aplici amidon de porumb pe pată. Amidonul are capacitatea de a absorbi grăsimea, dar trebuie să-l lași să acționeze timp de 30 de minute, după care este nevoie să cureți zona afectată.

Există și soluții profesionale pentru îndepărtarea petelor de grăsime sau untură. Printre acestea se află detergenții specializați, dar și spray-urile pentru pete, cu formule care abordează eficient și petele de grăsime. Spray-urile se pulverizează pe pete și se lasă să acționeze, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, după care se spală textila respectivă.

Mai sunt preferați, pentru a scăpa de petele de untură, și înălbitorii enzimatici. Aceștia produc enzime care descompun petele de grăsime și proteinele.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau