0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de ulei de pe uniformele de lucru din diverse domenii de activitate

Cu ce se scot petele de ulei de pe uniformele de lucru din diverse domenii de activitate
Postat la: 23 martie 2024

Uleiurile sunt folosite intens atât în bucătărie, cât și în alte domenii de activitate. Utilizarea lor lasă însă, la fel de des, și pete care pot fi dificil de îndepărtat pentru persoanele fără experiență. În acest articol îți arătăm cu ce se scot petele de ulei de pe anumite textile, cum sunt uniformele de lucru din diverse domenii de activitate.

Cu ce se scot petele de ulei de pe uniformele bucătarilor

Uleiul este esențial în bucătărie, fiind folosit pentru a îmbunătăți gustul, textura și aroma preparatelor. Poți folosi ulei atât pentru a prăji, sota sau rumeni un aliment, oferindu-i un strat crocant și îmbietor, dar și în dressing-uri, salate și sosuri, pentru o consistență cremoasă și un gust bogat. Uleiul de măsline, de exemplu, este recunoscut pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar nimeni nu și-l dorește pe haine.

În cazul chef-ilor, care sunt foarte expuși la pătarea uniformelor cu ulei, este nevoie de câțiva pași pentru îndepărtarea acestor pete.

  1. Absorbirea excesului de ulei, utilizând un prosop de hârtie;
  2. Aplicarea unui agent de curățare pe pată, care poate fi un detergent lichid Paiso sau un degresant de pete, ce va fi lăsat să acționeze timp de 15 minute;
  3. Frecare ușoară – utilizând o cârpă moale, freacă ușor petele de ulei;
  4. Spălare în mașina de spălat – după ce pata a fost tratată în prealabil cu detergent, se introduce uniforma în mașina de spălat, la un program cu apă fierbinte (dacă uniforma permite), folosind un detergent lichid rufe de calitate superioară. Alege dintr-o varietate de detergenți Paiso, pentru rufe albe și colorate, care sunt eficienți în îndepărtarea petelor, dar și în protejarea țesăturilor;
  5. Repetare, dacă este necesar – după spălare, verifică uniforma pentru a vedea dacă au dispărut petele, iar dacă sunt tot acolo, poți repeta procesul.

Cu ce se scot petele de ulei de pe uniformele mecanicilor

Uniformele mecanicilor sunt predispuse la pătarea cu ulei de motor. Pentru curățarea acestora, te poți folosi de procesul prezentat anterior, cu mențiunea că tratarea în prealabil a petelor se poate face și cu detergent lichid de vase. Însă, dacă acest proces nu dă rezultate, poți afla în continuare cu ce se scoate pata de ulei de motor de pe textile:

  • Pastă din bicarbonat de sodiu și detergent de rufe Paiso – o astfel de pastă se aplică pe pata de ulei și se lasă să acționeze pentru 30 de minute, după care uniforma se spală la un ciclu cu apă fierbinte;
  • Amestec de oțet alb și apă caldă – acest amestec 1:1 se aplică pe pete și se lasă să acționeze pentru 15-20 de minute, după care uniforma se spală la mașină.

Alte soluții care dau rezultate în îndepărtarea petelor de ulei de motor ar fi: un gel de aloe vera aplicat pe pată și lăsat să acționeze timp de 30 de minute, amidonul de porumb sau pudra de talc pentru bebeluși.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau