0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de slime de pe hainele copiilor și de pe lenjeriile de pat

Cu ce se scot petele de slime de pe hainele copiilor și de pe lenjeriile de pat
Postat la: 10 martie 2024

Slime-ul se află pe lista jocurilor preferate ale celor mici, prin senzația plăcută la atingere și prin textura vâscoasă și elastică. Prin jocul cu slime, copiii își dezvoltă abilitățile motorii fine și își stimulează simțurile tactile și vizuale. De asemenea, manipularea slime-ului ajută la îmbunătățirea coordonării mână-ochi și la dezvoltarea atenției și concentrării. Pe lângă toate acestea, un joc cu slime alungă stresul și anxietatea, fiind o sursă de relaxare și distracție pentru cei mici.

Pentru părinți, în schimb, această joacă a copiilor poate aduce o neplăcere: petele dificile pe care le lasă slime-ul pe hăinuțe, pe lenjerii și pe alte suprafețe din casă. Din fericire, există câteva soluții moderne de înlăturare a acestor pete.

Cu ce se scot petele de slime - trucuri moderne și eficiente

Slime-ul este un produs vâscos și elastic, obținut, de obicei, din amestecuri de polimeri și alte ingrediente, precum: apă, borax sau alți activatori chimici. Această formulă a sa îl face să fie aderent și foarte greu de îndepărtat, mai ales de pe textile și covoare.

Iată câteva trucuri la care poți apela pentru a scăpa de astfel de pete:

  • Răzuire și apă rece: Primul pas pentru a scăpa de petele de slime este să îndepărtezi stratul gros de pe haină utilizând un cuțit sau un instrument dur. După răzuire, ține pata sub un jet de apă rece, după care poți folosi apă caldă și vei începe să freci materialul, utilizând peria de covoare sau partea abrazivă a unui burețel curat de vase. Vei lăsa apoi haina la uscat, iar dacă pata reapare, repeți procedeul.
  • Gheață: O altă modalitate de a scăpa de petele de slime este să folosești gheață pentru a le îngheța. În acest mod, substanța se solidifică mai tare și poate fi apoi ușor de îndepărtat de pe orice suprafață.
  • Alcool: poți folosi alcool etilic sau alcool izopropilic, aplicat pe o cârpă curată sau pe o bucată de vată, cu care să tamponezi petele de slime. Alcoolul are proprietăți de solvent și poate dizolva și substanțele vâscoase.
  • Oțet: oțetul sau acidul acetic este utilizat în îndepărtarea multor pete, având eficiență inclusiv pe cele de slime. Acidul acetic este un acid slab, astfel că dacă alcoolul ți se pare prea agresiv cu hainele copiilor, îl poți folosi cu încredere pentru eliminarea petelor de slime și plastilină. Dilueaza oțetul, într-un raport de 1:1 sau de 1:2, în funcție de cât de tare vrei să fie concentrația și aplică soluția pe o cârpă, cu care să ștergi delicat petele de slime. Lasă să acționeze și șterge zona tratată cu un prosop curat de bucătărie sau așezând un șervețel de hârtie care să absoarbă lichidul.

După tratarea petelor, este necesar să speli hainele, lenjeriile, husele de canapea sau alte textile pătate cu slime în mașina de spălat, cu un detergent lichid Paiso, care acționează în profunzimea fibrelor și elimină murdăria și petele. Pentru ca materialul să fie plăcut la atingere, poți aplica și un balsam Paiso, care restabilește textura moale și catifelată și, în plus,  lasă un miros îmbietor și persistent.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau