0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de parfum de pe haine și alte textile: 5 soluții eficiente

cu ce se scot petele de parfum de pe haine
Postat la: 28 februarie 2024

Tricourile, cămășile, bluzele pot păstra urmele parfumului preferat. Atunci când pulverizezi esența frumos mirositoare pe ele, pe lângă mirosul plăcut pe care îl degajă, mai lasă o amprentă, de data aceasta nedorită: pete care pot fi dificil de îndepărtat.

Dacă te afli în această situație și te întrebi cu ce se scot petele de parfum, te invităm să descoperi în continuare cum să scapi de această neplăcere și să te bucuri de haine curate și impecabile.

Care sunt particularitățile petelor de parfum

Înainte de afla cu ce trebuie să speli hainele pentru a îndepărta petele de parfum, trebuie să știi care sunt particularitățile acestor pete.

Petele de parfum au particularități care diferă în funcție de compoziția esențelor. De multe ori, parfumurile conțin uleiuri esențiale și substanțe aromatice concentrate, care pot pătrunde adânc în fibrele țesăturii de: bumbac, lână, mătase, spandex, nailon, poliester, creând pete uleioase și persistente.

De asemenea, sunt parfumuri care conțin coloranți, ceea ce face ca petele lăsate pe haine să aibă diferite nuanțe, sau substanțe fixatoare, care fac ca petele să fie cu atât mai dificil de îndepărtat.

Cu ce se scot petele de parfum de pe haine

În continuare îți oferim câteva soluții eficiente, în cazul în care te întrebi cu ce se scot petele de parfum de pe haine:

  1. Detergent lichid de calitate

Pentru îndepărtarea eficientă a petelor de parfum de pe haine și de pe alte textile, este recomandat să folosești un detergent lichid de calitate superioară. Înainte de a pune haina la spălat, aplică pe pată detergent și lasă să acționeze câteva minute. Detergentul lichid are capacitatea de a pătrunde mai bine în fibrele țesăturii și de a înlătura astfel petele și murdăria fixate în profunzime.

Detergentul lichid are avantajul că se dizolvă complet în mașina de spălat, oferind o curățare uniformă și eficientă a hainelor. Acesta este un motiv pentru care este mai puțin probabil ca acest detergent să lase reziduuri sau să deterioreze țesăturile delicate, comparativ cu detergenții solizi. Îți recomandăm detergenții Paiso pentru îndepărtarea petelor de parfum, dar și pentru alte tipuri de pete. Detergenții sunt potriviți atât pentru rufe albe, cât și pentru rufe colorate și au formule atent concepute, astfel încât să elimine murdăria, dar să protejeze țesăturile.

  1. Pastă de bicarbonat de sodiu

Amestecă bicarbonat de sodiu în apă, astfel încât să formezi o pastă. Aplică această pastă pe pata de parfum și lasă să acționeze timp de 20-30 de minute, apoi clătește și spală haina respectivă.

  1. Soluție din apă și oțet

O altă rezolvare pentru eliminarea petelor de parfum o constituie soluția din apă și oțet.  Amestecă o parte oțet alb și două părți apă caldă, iar în această soluție înmoaie un burete sau o cârpă moale și tamponează petele de parfum. Ulterior, clătește bine cu apă și spală haina.

  1. Amidon de porumb

Amidonul de porumb are capacitatea de a absorbi uleiurile și substanțele grase, astfel că poate fi util în îndepărtarea petelor de parfum. Presară pe pete amidonul și lasă-l să acționeze circa 15-20 de minute. Îndepărtează apoi excesul și spală haina.

  1. Aspirină

Aspirina conține acid salicilic, un compus anti-îngălbenire cu rezultate foarte bune în îndepărtarea petelor de transpirație și deodorant. Pune 3 sau 4 tablete de aspirină într-un bol și adaugă jumătate de cană de apă pentru a le dizolva. Curăță zona pătată cu această soluție și las-o să acționeze timp de 15 minute.

 

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau