0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de motorină și mirosul de pe haine

Cu ce se scot petele de motorină și mirosul de pe haine
Postat la: 13 aprilie 2024

În momentul în care alimentezi mașina cu combustibil sau în cazul manipulării necorespunzătoare a recipientelor cu motorină, acest lichid poate ajunge pe haine. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să acționezi rapid, pentru a preveni pătrunderea petelor adânc în țesătură. Așadar, află din acest articol cu ce se scot petele de motorină de pe haine!

Pași pentru a îndepărta petele de motorină

Deși poate părea dificilă, îndepărtarea petelor de motorină poate fi, de fapt, ușoară, dacă reacționezi rapid. Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi:

  1. Absorbirea surplusului – primul pas este să îndepărtezi surplusul de motorină, folosind hârtie de bucătărie sau un prosop absorbant. Apasă ușor pe pată pentru a îndepărta cât mai mult lichid.
  2. Aplicarea unui degresant – urmează etapa în care vei aplica un degresant sau un solvent special direct pe pată și vei lăsa să acționeze, conform instrucțiunilor producătorului. Dacă nu ai un astfel de produs profesional, îl poți înlocui cu detergent lichid de vase.
  3. Clătirea zonei pătate – se face cu apă caldă, pentru a îndepărta agentul de curățare și particulele de motorină.
  4. Spălarea hainelor – imediat după tratamentul cu degresant și clătirea zonei, trebuie să speli haina la o temperatură ridicată, pentru a îndepărta agentul de curățare. Folosește detergenți profesionali, cum sunt detergenții Paiso, pe care îi găsești într-o gama vastă de arome și în cantități diferite.
  5. Verificarea petelor – după spălarea hainei, verifică dacă petele au dispărut. Dacă acestea persistă, va trebui să repeți procesul de tratare a lor înainte de spălare.

Cum elimini mirosul de motorină din țesături

Motorina are un miros mai înțepător, din cauza compușilor chimici pe care îi conține: hidrocarburi, sulfuri, compuși aromatici sau aditivi. Din acest motiv, chiar și după spălarea hainelor pătate cu motorină, poate rămâne un miros specific, mai ales dacă petele sunt vechi sau nu au fost tratate corect.

Pentru a scăpa de mirosul puternic de motorină, pe care unii oameni îl caracterizează ca fiind neplăcut, poți folosi un produs din bucătărie: bicarbonatul de sodiu. După tratarea petelor, conform recomandărilor din acest articol, poți adăuga în mașina de spălat o ceașcă de bicarbonat de sodiu sau de oțet, pentru a neutraliza mirosul de motorină.

Pentru a te asigura că mirosul dispare, după spălarea hainelor, este recomandat să le usuci la aer. Soarele emite radiații ultraviolete care au proprietăți de dezinfectare și de neutralizare a mirosurilor. În plus, circulația aerului prin țesături favorizează îndepărtarea mirosurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau