0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Cu ce se scot petele de lavabil de pe haine, chiar dacă vopseaua s-a întărit

Cu ce se scot petele de lavabil de pe haine, chiar dacă vopseaua s-a întărit
Postat la: 10 martie 2024

Vopsitul pereților este o sarcină care de multe ori se lasă cu pete pe haine, uniforme și alte textile. Pentru a le îndepărta, cel mai indicat este să le cureți cât sunt încă proaspete, pentru că odată uscate aceste pete, este mai dificil să scapi de tot de ele.

Tipuri de vopsea lavabilă și soluțiile aferente contra petelor

Sunt mai multe tipuri de vopsea lavabilă, iar dintre acestea următoarele sunt folosite cel mai des:

1.   Vopsea lavabilă pe bază de apă

Această vopsea este utilizată cel mai frecvent și, după cum arată și numele său, are o bază alcătuită predominant din apă. Acest lucru o ajută să fie mai ecologică, să nu emane mirosuri puternice sau substanțe toxice. Vopseaua pe bază de apă poate fi: lucioasă, satinată sau mată.

Petele de vopsea pe bază de apă se curăță mai ușor decât alte pete de vopsea, mai ales dacă sunt proaspete. Uneori poate fi nevoie doar de apă și săpun sau detergent pentru îndepărtarea acestor pete.

Eficient în tratarea acestor pete este și alcoolul. Localizează pata, înmoaie o bucată de bumbac în alcool etilic și tamponează ușor, lăsând apoi să acționeze pentru a dizolva vopseaua. La final, pune hainele la spălat, cu detergent lichid Paiso, disponibil într-o varietate de arome și care este potrivit atât pentru rufe albe, cât și pentru rufe colorate.

2.   Vopsea lavabilă acrilică

Vopseaua lavabilă acrilică are în componență aditivi acrilici, care îi conferă rezistență sporită la uzură, decolorare sau murdărie. Pentru curățarea petelor, poți înmuia o cârpă moale în alcool izopropilic și să le tamponezi ușor. După ce ai lăsat să acționeze câteva minute, șterge excesul de vopsea cu o cârpă umedă.

Pentru vopseaua lavabilă acrilică, o altă soluție de îndepărtare a petelor o reprezintă detergentul lichid și apă caldă sau soluția de curățare cu oțet. Această soluție poate fi alcătuită din: o parte oțet alb și două părți apă. Amestecul poate fi aplicat pe pată cu un burețel sau cu o cârpă moale și trebuie lăsat să acționeze pentru a dizolva vopseaua și a îndepărta petele.

Poți folosi și acetonă, pentru că aceasta este un solvent puternic, care dizolvă mai multe tipuri de vopsea. Totuși, trebuie să utilizezi acetona cu prudență, pentru că poate afecta anumite materiale, mai ales pe cele delicate.

3.   Vopsea lavabilă siliconică

Acest tip de lavabil conține particule de silicon, pentru o rezistență sporită în fața apei și murdăriei. Vopseaua siliconică este utilizată în special în băi și bucătării, pentru rezistența ei sporită la spălare și ștergere.

Îndepărtarea acestor pete este mai dificilă decât în cazul vopselei pe bază de apă. O soluție ar putea fi alcoolul izopropilic aplicat pe petele de vopsea cu o cârpă moale și lăsat să acționeze timp de câteva minute.

În concluzie, vopseaua lavabilă trebuie îndepărtată de pe haine sau de pe alte suprafețe cât mai repede posibil, pentru că petele proaspete sunt mai ușor de îndepărtat, față de cele vechi și uscate. De asemenea, înainte de a aplica soluțiile de curățare, este necesar să le testezi pe o suprafață mică sau ascunsă a materialului, evitând deteriorarea acestuia.

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau