0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Ce faci când găsești mucegai pe hainele preferate?

Ce faci când găsești mucegai pe hainele preferate
Postat la: 11 iunie 2024

Trecerea de la sezonul rece la vară și invers este însoțită de o reorganizare a garderobei. De două ori pe an, îți împachetezi articolele vestimentare neadecvate vremii și le așezi la îndemână pe cele potrivite, care îți oferă confort termic. Ce faci însă când găsești mucegai pe haine? Pe lângă aspectul inestetic al petelor, sporii îți pot afecta sănătatea respiratorie și pot declanșa erupții și iritații pe piele.

Află din textul acestui articol cu ce se curăță petele de mucegai de pe țesături, cum îndepărtezi mirosul și cum îți protejezi dulapul de igrasie.

Cum prepari o soluție anti mucegai pentru textile?

Pentru îndepărtarea petelor de mucegai de pe haine, nu este nevoie de soluții profesionale scumpe. Din câteva ingrediente simple, poți prepara un amestec care eficient care să scoată urmele de mucegai și să distrugă sporii. Poți utiliza aceste preparate și pe hainele delicate, fără riscul de a deteriora fibrele.

Oțetul este nelipsit din orice gospodărie. Ei bine, îl poți folosi și pentru haine mucegăite. Ai grijă să folosești oțet alb, cu o concentrație de peste 4% pentru a anihila sporii. Precauție însă la utilizarea unei concentrații mari de oțet pe hainele închise la culoare. Le poate face să își piardă din intensitatea nuanței.

Un alt remediu arhicunoscut în bucătărie este bicarbonatul de sodiu. Beneficiile lui se răsfrâng în multe sarcini din gospodărie, inclusiv la spălarea rufelor și îndepărtarea petelor. Adaugă o ceașcă cu bicarbonat de sodiu în mașina de spălat și vei scăpa de petele de mucegai și de mirosul caracteristic. Pentru un parfum proaspăt și o curățare impecabilă, detergentul lichid Paiso cu bicarbonat de sodiu îți poate fi un aliat de nădejde.

O soluție anti mucegai pentru textile din material organic mai poate conține borax. Pe hainele albe din bumbac, poți folosi și clor, în concentrația indicată pe ambalaj.

Usucă haine la aer liber și scapă definitiv de mirosul de mucegai!

După spălare, uscarea este foarte importantă. Rufele lăsate în adierea vântului se aerisesc și se împrospătează în mod natural. Acțiunea razelor soarelui asupra fibrelor are ca efect distrugerea sporilor. Deci evită uscătorul și lasă hainele la aer curat.

Ai grijă însă, dacă ai rezolvat petele de mucegai de pe haine și mirosul neplăcut, nu înseamnă că problema a dispărut definitiv. Găsește sursa și ia măsurile necesare pentru întreg dulapul, precum și pentru înlăturarea umezelii în exces, care provoacă igrasia!

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau