Toată lumea știe cât de eficient este clorul (înălbitorul de rufe) pentru eliminarea ireproșabilă a petelor dificile, având, de asemenea, îndeplinind și un rol de dezinfectare. Cu toate acestea, conține și o substanță toxică, hipoclorit de sodiu, din cauza căreia este posibil să te confrunți cu iritații ale pielii, dar și a căilor respiratorii. Tocmai de aceea, trebuie să te asiguri că folosești corect înălbitorul de rufe.
Dacă ai o piele mai sensibilă, cel mai bine ar fi să folosești mănuși de protecție, dar și o mască pe față pentru protecție. În plus, înainte de utilizare, asigură-te că îl diluezi cu apă, pentru că altfel ar putea fi mult prea puternic pentru țesătura hainelor. Citește mai departe și află tot ce trebuie să știi despre folosirea corectă a înălbitorului.
Indiferent cât de încăpățânată este pata sau murdăria, nu lăsa hainele la înmuiat în clor mai mult de o oră. De regulă, este suficient să le lași aproximativ 30 de minute. Acest aspect se aplică mai ales la rufele din materiale delicate, pentru ca țesătura să nu aibă de suferit. Pentru ca mirosul de înălbitor să nu mai rămână impregnat în material, poți lăsa haina respectivă la înmuiat cu apă și detergent profesional de rufe, cum este cel de la Paiso, iar apoi să o lași să se usuce.
Înainte de a lăsa rufele la înmuiat în clor, asigură-te că ai pus suficientă apă, pentru că ar putea fi mult prea concentrat. În plus, testează mai întâi pe o bucată mică de material, pentru a vedea dacă are un efect negativ sau dacă este în regulă.
Cu ajutorul unui detergent de calitate, cum este gama producătorului român Paiso, care conține și bicarbonat de sodiu (o metoda eficienta de albire) ai putea să redai prospețimea și albul impecabil al hainelor chiar dacă nu ai clor la îndemână.