0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Află cu ce se scot petele de ulei ars de pe haine, după ce ai gătit!

Află cu ce se scot petele de ulei ars de pe haine, după ce ai gătit!
Postat la: 23 martie 2024

Gătitul este o activitate plină de satisfacții pentru mulți oameni, și, evident, necesară. Atunci când prăjești cartofi, ouă, pește, creveți, chifteluțe, șnițele, când faci tocănițe sau sosuri, uleiul poate sări din tigaie. În cazul acestor accidente, se întâmplă ca el să ajungă pe haine și să rămână pete care pot fi dificil de îndepărtat prin spălarea obișnuită.

Ca și în cazul altor pete, este indicat să acționezi cât mai rapid, pentru a împiedica pata să pătrundă adânc în țesătură, să devină mai stabilă și mai greu de îndepărtat.

Uleiul ars lasă pete de culoare închisă pe haine și poate penetra destul de adânc țesătura. Totuși, există soluții și în acest caz, așadar află  în continuare cu ce se scot petele de ulei ars de pe haine!

De ce ingrediente ai nevoie și care este procesul

Pentru a începe să îndepărtezi petele de ulei ars de pe haine, ai nevoie de câteva produse: un cuțit sau o lingură, o felie de pâine, pudră de talc, amidon de porumb, bicarbonat de sodiu, o perie cu peri moi, spray pe bază de solvent și un detergent rufe lichid Paiso.

Primul pas ce trebuie făcut este cel de pretratare a petei. Folosind o lingură sau un cuțit, vei îndepărta excesul de ulei de pe pată. Poți face acest lucru folosind și o felie de pâine, care poate absorbi uleiul foarte rapid. După acest pas, vei presăra peste pată pudră de talc, amidon de porumb, bicarbonat de sodiu și se lasă să acționeze timp de 15 minute, pentru ca uleiul să se absoarbă cât mai eficient. Ulterior, se îndepărtează pudra de pe pată cu o perie cu peri moi.

A doua etapă este cea de tratare a petei, de această dată cu un spray pe bază de solvent sau cu un gel special de îndepărtare a petelor. Acest agent de îndepărtare a petelor se lasă să acționeze între 15 și 30 de minute. În tot acest timp, enzimele despart moleculele de ulei și le fac să fie mai ușor de eliminat din fibrele țesăturii. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți aplica detergenți profesionali pe pată, frecând ușor cu degetele sau cu o periuță de dinți veche.

Ultima etapă este cea de spălare a hainelor. Este indicat un ciclu cu apă fierbinte, dacă eticheta hainei respective permite. Poți utiliza un detergent lichid Paiso, care este eficient pentru eliminarea petelor, dar care și protejează țesăturile.

 

Leave feedback about this

  • Rating

Leave feedback about this

  • Rating

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau