Mucegaiul poate fi o adevărată problemă într-o locuință. Atunci când acesta se regăsește în canapele, poate provoca nu doar un disconfort legat de miros, ci și riscuri pentru sănătatea întregii familii. De aceea, este important să acționezi cât mai repede pentru a elimina această problemă și a scăpa de mirosul specific și insuportabil de mucegai, asigurând un mediu sigur și sănătos în casă.
Află din acest articol cu ce se scoate mirosul de mucegai din canapea, mai ales că soluțiile sunt simple și la îndemâna oricui.
Mirosul de mucegai se instalează din mai multe motive. Cea mai întâlnită este situația în care canapeaua este expusă la umiditate ridicată. Apa sau sucurile vărsate pe canapea, urina de animale sau de bebeluși, necurățată și uscată pot favoriza dezvoltarea mucegaiului în materialul de umplutură sau pe suprafața tapițeriei, provocând mirosuri neplăcute.
De asemenea, o canapea așezată într-un spațiu care nu este aerisit în mod regulat poate fi un mediu propice pentru acumularea umidității și implicit a mucegaiului în materialele de la interior sau în tapițerie.
Pentru a îndepărta mirosul de mucegai din canapea ai la dispoziție mai multe soluții, și anume:
Amestecă o cană de apă caldă cu o lingură de detergent lichid Paiso și aplică soluția pe zonele afectate, frecând ușor cu o perie moale sau cu o cârpă. Lasă soluția să acționeze timp de 15-20 de minute, apoi șterge cu o cârpă umedă și apoi uscată. Detergenții Paiso conțin bicarbonat de sodiu, recunoscut ca fiind o soluție excelentă pentru eliminarea mirosurilor neplăcute.
Și oțetul alb este recomandat pentru curățare, dezinfectare și eliminarea mirosurilor, inclusiv a celor de mucegai. Amestecă o parte de oțet alb cu o parte de apă și pulverizează pe canapea, lăsând să acționeze pentru 15-20 de minute. Ulterior, vei șterge și vei usca în totalitate canapeaua.
Sucul de lămâie are proprietăți antibacteriene și un miros plăcut. Pentru a prepara o soluție de acest tip, stoarce o lămâie și amestecă sucul cu o cană de apă. Pune soluția într-un pulverizator și tratează zona afectată, lăsând să acționeze pentru 15 minute. Șterge apoi, ca și în cazurile anterioare, cu o cârpă umedă și usucă!
Bicarbonatul de sodiu, după cum am specificat și anterior în acest articol, este excelent pentru absorbția mirosurilor neplăcute. Așadar, folosește-l cu încredere inclusiv în cazul mucegaiului. Presară bicarbonat pe suprafața canapelei și lasă să acționeze peste noapte. A doua zi vei aspira bicarbonatul și vei curăța bine zona.
Și uleiurile esențiale, cum sunt cel de lavandă, de arbore de ceai sau de eucalipt, au proprietăți antifungice și antibacteriene. Adaugă câteva picături de ulei esențial într-o cană cu apă și pulverizează pe canapea. Lasă să se usuce, aerisind încăperea de mai multe ori într-o zi, și astfel canapeaua nu va mai mirosi a mucegai.
Toate aceste soluții practice te vor ajuta să elimini mirosul de mucegai din canapea și să previi reapariția acestuia.