0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Au un miros neplăcut hainele proaspăt spălate? Iată de ce și cum îl poți îndepărta!

Au un miros neplăcut hainele proaspăt spălate Iată de ce și cum îl poți îndepărta!
Postat la: 18 iunie 2024

Mirosul îmbietor al hainelor proaspăt spălate este, fără niciun dubiu, una dintre cele mai satisfăcătoare senzații pe care le poți simți. Prospețimea și aroma plăcută îți oferă o stare de bine, fiind ca o recompensă pentru responsabilitățile cotidiene pe care le ai de îndeplinit de fiecare dată. Tocmai din acest motiv poate fi de-a dreptul frustrant atunci când mașina de spălat și-a terminat programul, iar mirosul hainelor este departe de a fi plăcut.

Probabil și tu te întrebi de ce miros urât hainele spălate. Citește mai departe și află care sunt motivele principale, identifică-l pe cel care se aplică în cazul tău și află cum să-l elimini eficient.

Cauze frecvente pentru mirosul urât al hainelor proaspăt spălate

Ai lăsat prea mult hainele în mașina de spălat după ce și-a terminat programul? Atunci aceasta poate fi o cauză pentru care rufele miros urât după spălare. După trei-patru ore de la încheierea ciclului de spălare este posibil ca hainele să capete un miros neplăcut, favorizând apariția mucegaiului și a bacteriilor care sunt răspunzătoare pentru acesta. Din fericire, soluția este eficientă: trebuie să le speli din nou.

Un alt motiv ar putea fi reziduurile de la detergent care nu sunt dizolvate complet, ci, din contră, rămân impregnate în țesătura materialului. Pentru a le curăța eficient, pune rufele afectate într-o găleată cu apă caldă și bicarbonat de sodiu, pe care poți să le lași peste noapte. Apoi, le poți pune la mașina de spălat, folosind un detergent de calitate, cum sunt cei din gama Paiso, pentru a reda prospețimea și aspectul strălucitor al hainelor.

Mașina de spălat murdară poate fi o altă cauză a mirosului neplăcut. Cu trecerea timpului, cuva mașinii poate găzdui depuneri de mucegai, tocmai de aceea se recomandă să o cureți după fiecare spălare și să lași ușa deschisă până când se usucă în întregime.

Cum îndepărtezi mirosul neplăcut din hainele spălate?

Există o soluție pe care o poți face acasă din ingrediente pe care le ai la îndemână: bicarbonat de sodiu și oțet. Pune aproximativ 40 de grame de bicarbonat de sodiu într-un recipient cu pulverizator peste care torni o cană de oțet. După ce ai amestecat cu atenție, pulverizează compoziția peste hainele afectate și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute. La final, pune hainele la spălat folosind un detergent profesional și gata, rufele tale au iarăși un miros proaspăt.

Pentru a preveni formarea de miros neplăcut în dulap, poți pregăti un săculeț de pânză cu cinci linguri de orez peste care adaugi cinci linguri de ulei esențial de levănțică. Pune săculețul creat într-un loc cât mai apropiat de haine și schimbă-l în mod regulat pentru menținerea unui miros proaspăt.

Identifică motivul principal din cele mai sus menționate pentru care hainele spălate au un miros urât și aplică soluțiile sugerate pentru a-l elimina complet, fără să folosești produse concentrate și scumpe. Doar cu ce ai la îndemână, te poți bucura de haine cu miros proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contacteaza-ne

SC RIAI STANDARD S.R.L.
CUI: 44639732
Bd. Pipera nr 1/I, Constructia C2. Voluntari, Ilfov
Luni-Vineri: 9-18
Copyright © 2024 Paiso.ro. Toate drepturile rezervate.
Catalog
envelopelicensebookmarkusercartphone-handsetmap-markerclock
Cosul tau